Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Ala Nemerenco: Circa 70% din plăţile pentru sănătate în Moldova sunt „plăţi din buzunar”

0
23 Aug 2019 09:11:09
Autor: Iurii Botnarenco

„Instituţiile medicale au obligaţia de a fi un exemplu de integritate şi transparenţă. Cu regret, datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că circa 70% din plăţile pentru sănătate în Republica Moldova sunt „plăţi din buzunar” achitate de cetăţeni atât oficial, cât şi neoficial, deşi ei beneficiază de poliţe de asigurare”.

Afirmaţia aparţine ministrei sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Ala Nemerenco, în cadrul unei întrevederi cu directorul CNA, Ruslan Flocea, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului, Ala Nemerenco a spus că este binevenită informarea şi instruirea medicilor pe segmentul de anticorupţie şi integritate. Dar este necesar ca această informare să acopere şi segmentul populaţiei, care trebuie să conştientizeze că practica plăţilor medicale neoficiale este una ilegală, iar în virtutea sistemului existent de asigurare medicală obligatorie, cetăţenii beneficiază de servicii medicale gratuite.

În context, directorul CNA, Ruslan Flocea, a menţionat că eradicarea practicilor de colectare a plăţilor directe din buzunarul cetăţenilor este unul din principalele obiective pe care şi le poate asuma CNA în comun cu MSMPS, dat fiind faptul că populaţia îşi exprimă tot mai des nemulţumirea vizavi de acest fenomen ilegal.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările