Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Alexei Alexeev, şoferul reţinut la unul din protestele Platformei DA, a fost achitat

0
19 Sep 2020 10:48:29
Autor: Iurii Botnarenco
Alexei Alexeev a fost acuzat că ar fi intrat cu maşina în cordonul de poliţie în timpul protestelor Platformei DA din faţa sediului Televiziunii Publice.
Alexei Alexeev a fost acuzat că ar fi intrat cu maşina în cordonul de poliţie în timpul protestelor Platformei DA din faţa sediului Televiziunii Publice.

Procuratura Generală anunţă despre achitarea lui Alexei Alexeev, acuzat acum trei ani de ”violenţă săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere”. Sentinţa de achitare a fost dictată de Judecătoria Chişinău, sediul Centru după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a renunţat la învinuire.

Alexei Alexeev, şoferul microbuzului care transporta staţia acustică la un miting din faţa postului public de televiziune, a fost reţinut pe 18 septembrie 2017 pentru pretinsa aplicare a violenţei periculoase în privinţa unor angajaţi ai poliţiei, bărbatul fiind acuzat că ar fi ”intrat” cu maşina în cordonul de poliţie. Ulterior, acesta a fost pus sub învinuire şi menţinut 8 zile în arest, 51 de zile – în arest la domiciliu, dosarul în privinţa lui, fiind deferit justiţiei.
 
Nnumele lui Alexei Alexeev figurează în lista celor 38 de dosare, care ar reprezenta rezultatul unor comenzi politice şi care au dus la urmărirea penală şi judecarea, pe nedrept, a mai multor persoane.
 
Printr-o dispoziţie emisă de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, în februarie curent, a fost instituit un Grup de control şi monitorizare a unor dosare concrete şi asta după ce instituţia a luat act de Declaraţiile şi Raportul APCE, declaraţiile unor organizaţii neguvernamentale, activişti civici, reprezentanţi ai partidelor politice, dar şi adresările parvenite pe adresa Procurorului General, din care rezulta o listă de dosare pretins politice.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările