Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Algeria poate anexa o bucată din Paris fără probleme

1
8 Feb 2015 14:59:18
George Damian

Totul ar putea începe precum în toamna anului 2005: mii de tineri maghrebieni lipsiţi de acces la educaţie şi locuri de muncă a putea declanşa o serie de răscoale în întreaga Franţă.

Există deja teoria conform căreia găştile de indignaţi care au spart magazinele din Paris în 2005 şi Londra în 2011 de fapt nu a reprezenta cazuri penale, ci mai degrabă iau ce le aparţine. (Maşinăria capitalistă produce bunuri exploatând munca săracilor, bunuri scoase la vânzare la preţuri pe care săracii nu şi le pot permite - deci săracii nu fură din magazine, doar iau ceva ce este al lor de drept). Doar că în cazul nostru ipotetic maghrebienii din suburbiile din nord-estul Parisului sunt mult mai bine organizaţi şi reuşesc să ţină piept asalturilor poliţiei franceze. Apare o Comună bine structurată, secţiile de poliţie, sediile administrative sunt ocupate de tineri care proclamă adevărata republică. Parisul nu are un ministru de Interne de mână forte, aşa cum a fost Nicolas Sarkozy în toamna anului 2005 şi în plus, maghrebienii din suburbii au un serviciu de presă foarte bine pus la punct care răspândeşte în timp real pe reţelele de socializare imagini şi filmări care atestă brutalitatea poliţiei. Apar chiar câţiva lideri din comunitate care beneficiază de o expunere mediatică internaţională şi care explică discriminarea etnică, religioasă şi socială la care sunt supuşi de zeci de ani tinerii din suburbiile paiziene.
Ţara mamă a maghrebienilor din Paris, Algeria, îşi asumă la nivel internaţional rolul de a proteja maghrebienii masacraţi de poliţia franceză. Luptele de stradă durează deja de câteva săptămâni bune şi nu se întrevede un sfârşit. Acesta este momentul în care guvernul algerian decide să facă pasul decisiv: trimite un desant de „omuleţi verzi” care să-i protejeze pe maghrebienii din nord-estul Parisului, regiune care devine o enclavă faţă de restul Franţei. Bineînţeles, la început Algeria nu recunoaşte că ar fi trimis trupe în Franţa, pur şi simplu este vorba doar de maghrebieni asupriţi care s-au hotărât să pună mâna pe arme pentru a se apăra în faţa terorii exercitate de un stat care îi asimilează forţat. Apar chiar mai multe cazuri de purificare etnică în Marsilia şi Lion, unde membri înarmaţi ai Frontului Naţional acţionează ca batalioane auxiliare de voluntari pe lângă forţele poliţiei şi jandarmeriei.
Unul din liderii Comunei maghrebiene din nord-estul Parisului organizează un referendum prin care este proclamată anexarea regiunii la Algeria. Guvernul algerian continuă să trimită trupe, armament şi muniţie în noul său departament şi îşi apără îndârjit conaţionalii de la tribuna Organizaţiei Naţiunilor Unite. În vreme ce luptele continuă, Nicolas Sarkozy declară la o întâlnire cu liderii partidului său: „Maghrebienii au ales Algeria şi asta nu li se poate reproşa. Trebuie găsite mijloace pentru o forţă de interpunere în scopul de a proteja maghrebienii din Franţa”.
 
P.S. Nicolas Sarkozy a declarat sâmbătă la o întâlnire cu liderii partidului UMP: "Crimeea a ales Rusia şi asta nu i se poate reproşa", adăugând că "trebuie găsite mijloace pentru o forţă de interpunere în scopul de a proteja rusofonii din Ucraina".
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Jupânu'
8.02.2015, 16:53:54

Excelent !

Modifică Setările