Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Alocarea banilor pentru Arena Naţională, retrasă de pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului

1
25 Aug 2021 18:42:48
Autor: Dan Anghel

Proiectul privind alocarea a 67739,5 mii lei Societăţii cu Răspundere Limitată „Arena Naţională” pentru majorarea capitalului social, inclus cu numărul 18 în ordinea de zi a şedinţei Guvernului, a fost retras din examinare, la solicitarea premierului Natalia Gavriliţa.

Motivul solicitării retragerii ţine de dorinţa de a afla de la Procuratura Generală cum s-a mişcat dosarul în cazul Arenei. Guvernul va pregăti un demers în acest sens, transmite IPN.
 
Potrivit Nataliei Gavriliţa, în 2019, Guvernul Sandu a transmis Procuraturii Generale un dosar întreg legat de respectivul proiect „care a fost iniţiat cu scop clar de delapidare şi îmbogăţire din contul banului public”. Au trecut doi ani şi premierul spune că vrea să afle de la Procuratură cum merg investigaţiile şi ce statut procesual au persoanele implicate în semnarea acestui contract păgubos.
 
Alt motiv invocat de Natalia Gavriliţa ţine de numirea unui nou director la agenţia Proprietăţi Publice – Eugeniu Cozonac, o persoană competentă, integră, de la care are aşteptări mari. Premierul crede că e corect să permită noului director să analizeze dosarul Arenei Naţionale şi să vină cu propuneri.
 
Potrivit unei investigaţii a Ziarului de Gardă, pentru a fi dat în exploatare şi pentru ca complexul sportiv „Chişinău Arena” să fie funcţional, statul trebuie să mai achite peste 5 milioane de euro. Banii ar fi pentru căile de acces către arenă. De asemenea, complexul nu a fost deocamdată conectat la apeduct şi canalizare.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Groza Carmen
25.08.2021, 20:24:10

Ha-ha... Nu mai vedeti bani, hotilor!

-9 (9 voturi)
Modifică Setările