Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Alocaţiile sociale majorate din 1 aprilie vor fi achitate abia în luna mai

3
3 Apr 2014 18:06:05
Autor: Adevărul Moldova
Alocaţiile sociale vor fi achitate, dar mai târziu
Alocaţiile sociale vor fi achitate, dar mai târziu

De la 1 aprilie, alocaţiile sociale de stat au fost majorate în medie cu aproximativ 75 de lei, iar alocaţiile de îngrijire, însoţire şi supraveghere au crescut cu 98 de lei. Plata acestora va întârzia cu o lună, anunţă Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Beneficiarii vor primi şi suma majorărilor pentru luna aprilie. Ministerul Muncii a explicat această situaţie prin faptul că responsabilii de la Casa Naţională de Asigurări Sociale nu reuşesc să stabilească noile cuantumuri ale alocaţiilor din cauza volumului mare de lucru legat de aplicarea unui nou mecanism de calculare a acestora.

Alocaţiile sociale de stat au fost majorate după ce au fost aprobate modificări legislative care prevăd ancorarea/ajustarea cuantumului alocaţiilor sociale de stat şi alocaţiei pentru îngrijire, însoţire şi supraveghere ca procent din mărimea pensiei minime pentru persoanele cu dizabilităţi severe, accentuate, medii sau din mărimea pensiei minime pentru limită de vîrstă.

Pentru majorările alocaţiilor respective, din bugetul de stat au fost alocate circa 60 milioane de lei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Vladimir Afanasiev
3.04.2014, 21:19:35

SĂRMANA CASĂ NAȚIONALĂ....! CUM PUTEA EA SĂ SE ISPRĂVEASCĂ , DACĂ DESPRE vestea că vine 1 APRILIE A AFLAT ABIA la 31 martie. Vă anunț ,că la anul iar va fi 1 aprilie !!!

+1 (1 vot)
Gorescu vasile
4.04.2014, 11:06:53

Poate intr-adevar volumul de munca este mare si nu se dovedeste. Principal ca pe hirtie ele sunt majorate si daca nu se vor achita, atunci cetateanul are tot dreptul sa-i dea in judecata pe autoritati. Asa ca nu faceti mare zarva din nimic. Eu sunt sigur ca ele pina la urma pensiile vor fi achitate.

Diana Todirascu
4.04.2014, 15:02:49

Principalul, ca au fost majorate, deja se va remedia aceste erori de calcul. mai bine sa le dea in mai si pe aprilie, decit sa se fi asteptat remedierile si sa faca abia adoptarea in aprilie. Buliga intotdeauna s-a gindit la comoditatea cetatenilor.

Modifică Setările