Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Alţi 17 medici din Republica Moldova au fost infectaţi cu COVID-19

0
3 Apr 2020 18:38:15
Autor: Iurii Botnarenco

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a comunicat că în ultimele 24 de ore au fost investigate 419 probe şi au fost confirmate 86 de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus. Dintre acestea, şapte cazuri sunt de import şi 79 cu transmitere locală. Printre cazurile confirmate sunt 17 lucrători medicali, şapte dintre care sunt din spitalul raional din Ştefan Vodă.

Cele mai multe cazuri confirmate au fost în mun. Chişinău - 33, în raionul Ştefan Vodă - 26 şi în Făleşti - 4. În raioanele din partea stângă a Nistrului au fost confirmate 4 cazuri de infecţie. 

Din păcate, pe parcursul zilei de vineri, un medic de urgenţă din Soroca a decedat din cauza COVID-19. Este vorba despre o femeie de 65 de ani care şi-a dedicat toată viaţa sistemului medical din R. Moldova. De asemenea, tot vineri, a murit şi o altă persoana contaminată cu coronavirus.
 
De menţionat că, până la ora actuală, 25 de pacienţi au fost vindecaţi, iar nouă persoane, dintre care două din regiunea transnistreană, au decedat. 
 
Din 591 de cazuri de COVID-19 confirmate în R. Moldova, în 87 de cazuri este vorba despre importul de COVID-19 (Italia, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Ucraina, Rusia, România, Germania, Belarus şi Cehia). În 504 de cazuri vorbim de transmitere locală (Chişinău - 226 de cazuri).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii