Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Ana Ursachi: Dosarul intentat pe numele meu face parte dintr-un scenariu al procurorului Eduard Harujen, pentru a-l impresiona pe Plahotniuc

8
23 Nov 2016 09:41:04
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Avocata Ana Ursachi, învinuită de procurori de complicitate la un omor comis cu 20 de ani în urmă, declară că procurorii au descins ilegal în noaptea de 21 noiembrie cu percheziţii la domiciliul părinţilor ei. Procuratura Generală confirmă efectuarea percheziţiei, dar susţine că totul s-a desfăşurat conform legii.

Ana Ursachi a declarat într-o conferinţă de presă realizată prin Skype că procurorul Dumitru Ştefîrţă, asistat de poliţişti, a dat buzna noaptea în apartament, fără ca să aibă un mandat de percheziţie eliberat de către instanţa de judecată. 

„Ei au deconectat lumina electrică de la panoul de pe scară, iar când tatăl meu a deschis uşa, au năvălit în casă. Procurorul a efectuat percheziţia în lipsa avocatului şi după ora 22.00, ceea ce este interzis prin lege”, a subliniat avocata.

Ea a infirmat că ar fi fost depistate mai multe înregistrări video cu material compromiţător la adresa unor politicieni, precum scriau unele instituţii de presă.

Ana Ursachi menţionează că dosarul intentat pe numele ei, dar şi percheziţia nocturnă, fac parte dintr-un scenariu al procurorului general interimar, Eduard Harujen, pentru a-l impresiona pe Vladimir Plahotniuc în lupta pentru funcţia de procuror general.

Procurorul Dumitru Ştefîrţă a negat acuzaţiile Anei Ursachi: „Totul s-a desfăşurat conform legii”.

Amintim că dosarul în care este vizată Ursachi a fost intentat 20 de ani în urmă, ea fiind atunci suspectată că ar fi fost complice la omorul unei femei, cu scopul de a o deposeda de apartament. Dosarul a fost clasat atunci din lipsă de probe, însă recent, după aparaţia în presă a unui reportaj despre trecutul avocatei, apare un martor care vorbeşte despre faptul că Ana Ursachi s-ar face vinovată de acea crimă. Acest lucru ar fi servit temei pentru Procuratura Generală să redeschidă dosarul, în timp ce avocata afirmă că s-a făcut ilegal, deoarece termenul de prescripţie este depăşit. Ursachi pledează nevinovată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Constantin Sandru
23.11.2016, 09:58:36

toti,fara exeptie,spun la fel.ne-am saturat de "melodia" asta,sintem scarbiti.omul fara "relatii",infunda puscria,astia spun ca "dosarul" e "facatura".mai multa stima am pentru omul care infunda puscaria decit pentru astia care spun ca dosarul e facatura."astia" sint cei care fura si tilharesc miliarde,dar care "primesc la domiciliu",adica sa "faca" in luxul furat tot de la noi.si dupa citeva saptamini scapa si de "control" si nu mai auzi nimic despre ei.uitati-va la asta,are "ploconnul in fata".sa fii orb sa nu vrei sa o ......a dat,si scapa.

Petrov Grigore
23.11.2016, 10:40:29

Dar faptul că ai ucis femei bătrîne pentru a le deposeda de apartament din ce scenariu face parte???

+1 (1 vot)
alaiba timofei
23.11.2016, 10:41:47

si chiar daca Ana Ursache o fi o scara in avansarea procurorului in grad precum se victimizeaza ea, acest fapt nu-i exclude vinovatia ))) https://www.youtube.com/watch?v=kSBsvWO9KnU

+1 (1 vot)
Jr Proxi
23.11.2016, 10:43:49

Oare poate sa fie un omor inventat?! Este prea evident ca Ursachi are un trecut criminal, doar ca tatal si cunoscutii au aparat-o, inclusiv Platon, Filat si restul mafiei moldovenesti. Acum cind acesti piloni ai ei nu mai sunt, dosarul a fost redeschis. Iar daca ea se considera atit de desteapta in materia dreptului, atunci ar trebui sa stie ca omorul n-are termen de prescriptie.

+1 (1 vot)
Real Realist
23.11.2016, 10:54:01

Adica Ana Ursachi considera ca omorul care l-a savirsit in anul 1998 trebuie dat uitarii si ia trebuie scutita de pedeapsa?! Nu cred ca ar fi corect, voua nu va pare?! Prindeti-o si bagati-o la puscarie!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările