Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Anatol Ciubotaru, restabilit în funcţia de director al Spitalului Clinic Republican

0
17 Oct 2020 14:20:10
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Anatol Ciubotaru a fost restabilit în funcţia de director al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”. Decizia a fost luată de Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ lărgit al Curţii Supreme de Justiţie, în urma examinării recursului depus de către acesta, transmite IPN.

Organul de drept a admis recursul depus şi a decis casarea integrală a hotărârii din 28 martie anul curent a Curţii de Apel Chişinău. „Se admite integral acţiunea depusă de Anatol Ciubotaru împotriva Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, persoane terţe Andrei Uncuţă, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga” şi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale privind contestarea actului administrativ şi restabilirea în funcţie. Se restabileşte Anatol Ciubotaru, începând cu 24 martie 2020, în funcţia de director al IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga”, se arată în document. Decizia este irevocabilă.

Anatol Ciubotaru, a fost demis din funcţie pe 24 martie, după ce a testat la un laborator privat patru medici care lucrau cu bolnavii de COVID-19 din secţia de terapie intensivă. Atunci, premierul Ion Chicu declara că decizia de a face modificări la nivelul managementului SCR a fost luată cu scopul „de a spori capacităţile instituţiei de a face faţă provocărilor epidemiologice”. În locul lui Anatol Ciubotaru a fost numit director Andrei Uncuţa.

La două săptămâni după decizia de eliberare din funcţie, medicul-chirurg Anatol Ciubotaru deja se ocupa de elaborarea unui program de prevenire a îmbolnăvirii medicilor din Centrul de diagnosticare şi triere a pacienţilor infectaţi cu COVID-19 din Hanovra, Germania.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările