Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi: „Restaurantul Golden Nica şi-a reluat ilegal activitatea“

2
10 Sep 2013 18:44:59
Autor: Felicia Nedzelschi
Orice nuntă de la restautantul Golden Nica a fost ilegală de pe data de doi septembrie, susţine Usatâi FOTO: arhivă
Orice nuntă de la restautantul Golden Nica a fost ilegală de pe data de doi septembrie, susţine Usatâi FOTO: arhivă

Ministrul Sănătăţii susţine că restaurantul la care s-a produs nunţile cu final tragic nu avea voie să organizeze nicio serbare după hotărârea de sistare a activităţii lui, emisă de Serviciul de Sănătate Publică.

„După prima izbucnire de boli contagioase, pe 2 septembrie, Serviciul de Sănătate Publică din Chişinău a hotărât să sisteze activitatea restaurantului. Hotărârea a fost semnată de director, el şi-a asumat responsabilitatea de a înlătura toate cauzele care au dus la această erupţie“, susţine ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi. 

Oficialul spune că directorul sălii de nunţi  s-a adresat repetat la  Serviciul de Sănătate Publică pentru a-i permite să-şi reia activitatea. Patronul a motivat cererea prin faptul că avea nişte activităţi de făcut la restaurant.. Serviciul de Sănătate Publică i-a recomandat să înlăture toate neajunsurile, după care să invite serviciul respectiv pentru luarea unei decizii. 

„ Serviciul de Sănătate Publică a anunţat după primul caz de intoxicaţii Pretura, Directoratul pentru comerţ al municipiului Chişinău, Primăria Chişinău şi Inspectoratul General de Poliţie pentru a supraveghea acest caz. De aceea, reluarea activităţii în data de 6 septembrie este o ilegalitate comisă de directorul restautantului“, a spus Andrei Usatâi.

Datele de la ora 15.00 centralizate de Centrului Naţional de Sănătate Publică arată că numărul persoanelor spitalizate a ajuns la 82, dintre care şase sunt copii. În doar câteva ore a crescut numărul chişinăuienilor care au avut nevoie de îngrijiri medicale de la 27 la 34.

Totodată, Andrei Usatâi a remarcat că declaraţia şefului Direcţiei Sănătate a Primăriei Chişinău, Mihai Moldovanu, este nefondată.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Angela Iovu
10.09.2013, 19:16:20

Chiar daca Usatii ar avea dreptate in declaratiile sale MInisterul sau poarta vina p/u ceia ce a dus la imbolanavirea si decesul cetatenilor

Munteanu Dorina
11.09.2013, 08:43:02

Ce repede a mai reactionat Usatii!! Dupa o saptamina si ceva,dupa un deces si citiva oameni in stare grava internati la spital,ministrul se expune asupra acestei probleme. Incompetenta lui Usatii este nemasurabila si nu cred ca este demn de o astfel de functie,din care trage numai foloase personale.

Modifică Setările