Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Angajat MoldAtsa: Două avioane, printre care unul al companiei „Air Moldova”, cu 140 de pasageri la bord, au fost aproape de a se ciocni în spaţiul aerian al Moldovei

0
24 Aug 2019 16:55:03
Autor: Iurii Botnarenco

O aeronavă a companiei „Air Moldova”, cu 140 de pasageri la bord, şi un avion de mici dimensiuni au fost aproape de o coliziune în aer, pe 23 iunie. Potrivit lui Eugen Sajin, angajat al companiei MoldAtsa, incidentul este trecut sub tăcere de reprezentanţii MoldAtsa şi ai Autorităţii Aeronautice Civile, transmite IPN.

Într-o postare pe Facebook, Eugen Sajin, angajat al MoldAtsa, spune că angajaţii companiei se tem să raporteze astfel de incidente şi acuză compania de faptul că după ancheta asupra incidentului nu s-a schimbat nimic. „După incident ce credeţi, care a fost concluzia? au fost revizuite procedurile? A fost îmbunătăţit echipamentul? a fost suplinit personalul? S-au creat mecanisme de protecţie? NU”, scrie Eugen Sajin în postare.

Detalii despre eveniment au fost oferite de o sursă anonimă din cadrul MoldAtsa, care a declarat pentru postul TV8 că în acel moment lucrau doar 9 controlori ai navigaţiei, în loc de 15, iar dispecerul responsabil de avion, fiind extrem de obosit, a uitat să verifice situaţia de pe traiectoria avionului de pasageri. „În acel moment, de pe aerodromul Vadul lui Vodă a decolat un AN2, cu paraşutişti. Ulterior, aeronava de pasageri a trecut pe sub AN2, la distanţa de 10-15 metri. Astfel, traiectoriile celor două avioane s-au intersectat”, relatează sursa citată, care mai menţionează că accidentul nu s-a produs din cauză că viteza AN2  este una redusă şi avionul are nevoie de 30 de minute să ajungă la înălţimea de 1000 de metri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii