Actualitate

articolul anterior articolul urmator

APP solicită de la Avia Invest restituirea bunurilor Aeroportului Internaţional Chişinău

0
10 Jul 2020 17:22:29
Autor: Iurii Botnarenco

Pentru neexecutarea obligaţiunilor contractuale, pe 8 iulie, Agenţia Proprietăţii Publice a rezoluţionat contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea întreprinderii de stat „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a terenului aferent, încheiat cu SRL „Avia Invest”. APP a solicitat de la „Avia Invest” restituirea bunurilor Aeroportului Internaţional Chişinău, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, APP menţionează că pe 30 august 2013 a încheiat contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea ÎS „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a terenului aferent cu SRL „Avia Invest”. Potrivit contractului, concesionarul s-a obligat să garanteze finanţarea concesiunii pe tot termenul contractului în volumul şi termenele prevăzute, prin constituirea garanţiei de bună execuţie a contractului, pentru fiecare din etapele de implementare.

APP menţionează că „Avia Invest” nu a executat obligaţiile contractuale de edificare a obiectivelor concesionale stabilite în programul investiţional atât pentru etapa I investiţional, cât şi pentru etapa II, acumulând restanţe la capitolul investiţii în jur de 66,2 milioane de euro.

Pentru etapa a II-a de implementare a concesiunii, garanţia de bună execuţie a contractului de concesiune a expirat pe 31 decembrie 2019, iar „Avia Invest” nu a executat obligaţia contractuală privind constituirea unei noi garanţii de bună execuţie în valoare de un milion de euro.

Pe 14 aprilie 2020, Agenţia Proprietăţii Publice a expediat notificarea preliminară şi a solicitat SRL „Avia Invest” executarea obligaţiilor contractuale privind constituire a garanţiei de bună execuţie a contractului acordându-se o perioadă de rezoluţie, de 60 de zile. În aecastă perioadă compania urma să constituie o garanţie valabilă de bună execuţie a contractului de concesiune.

Potrivit APP, „Avia Invest” nu s-a conformat solicitării, urmare a ce, la începutul lunii mai, comapnia a fost informată repetat despre necesitatea executării obligaţiei contractuală privind constituirea garanţiei de bună execuţie. „În perioada de rezoluţie, de 60 de zile de la data recepţionării notificării preliminare, acordată prin contract, SRL „Avia Invest” nu a executat obligaţiile contractuale, încălcând grav prevederile contractului de concesiune încheiat la 30 august 2013”.

https://www.ipn.md/ro/app-solicita-de-la-avia-invest-restituirea-bunurilor-aeroportului-7966_1074793.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii