Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Atenţionări pentru moldovenii din Israel

0
12 May 2021 11:07:56
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO EPA/EFE
FOTO EPA/EFE

Ambasada Republicii Moldova în Israel recomandă cetăţenilor moldoveni aflaţi în această ţară să urmărească şi să urmeze cu stricteţe directivele de securitate anunţate de către autorităţile israeliene. Pe cât este posibil, să evite aflarea în locurile publice şi să părăsească domiciliul doar în cazuri stringente. Iar în cazul reluării bombardamentelor, să utilizeze adăposturile antirachetă, transmite IPN.

Ambasada precizează că este în contact permanent cu autorităţile israeliene. În acest moment, nu există date despre cetăţeni ai Republicii Moldova care ar fi avut de suferit de pe urma bombardamentelor oraşelor israeliene pe parcursul zilei de marţi şi în dimineaţa zilei de astăzi.

Autorităţile israeliene au anunţat stare de urgenţă în materie de securitate, în anumite localităţi, unde este impus un regim special de activitate. Activitatea Aeroportului Internaţional Ben Gurion, a fost reluată după o pauză, fiind operate zborurile programate anterior.

Ambasada Republicii Moldova activează în regim normal. Pentru întrebări poate fi apelat numărul: 037770544.

Potrivit Reuters, cel puţin 35 de oameni au fost ucişi în Fâşia Gaza şi cinci în Israel în urma bombardamentelor din ultimele zile. Marţi seara, Tel Aviv a fost ţinta unui atac masiv cu rachete lansate din Fâşia Gaza, după ce armata israeliană a distrus o clădire cu 13 etaje, turnul Hanadi, considerată un fief al mişcării Hamas.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările