Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Aur pentru Republica Moldova! Luptătoarea Anastasia Nichita a devenit campioană europeană

2
14 Feb 2020 08:58:39
Autor: Iurii Botnarenco

Luptătoarea din Republica Moldova Anastasia Nichita a devenit campioană europeană printre senioare. În ultimul act al categoriei de greutate 59 de kilograme, eleva lui Tudor Cîrlan a dispus de bulgăroaica Bilyana Dudova cu 5-4, după ce a fost condusă cu 2-4 până în ultimele secunde, transmite IPN.

Anterior, sportiva care pe 19 februarie va împlini 21 de ani, a câştigat în faţa unguroaicei Ramona Galambos, ucrainencei Anhelina Lysak şi nemţoaicei Laura Mertens.

Alte două luptătoare, Emilia Cîrîcu Budeanu (50 kg) şi Mariana Drăguţan (55 kg) s-au clasat pe locul 5. Astăzi, la Roma în recalificări va evolua Mariana Cherdivară Eşanu (62 kg). Ea o va întâlni pe iberica Lydia Perez Tourino.

https://www.ipn.md/ro/luptatoarea-anastasia-nichita-a-devenit-campioana-europeana-7979_1071492.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

zbucium ion
14.02.2020, 14:30:33

Bravo! Se ridica o generatie de moldave vrednice, puternice, frunoase, ce merira tot respectul si admiratia. Insasi viata le face sa fie tari, sa infrunte greuitatile, sa lupte si sa invinga. In timpul URSS decenii la rand am avut un singur nume de sportiv campion - Petru Marta, care printr-o exceptie a nimerit in lotul URSS. Acum nu-i saptamana sa nu parvina stiri despe victoriile sportivilor moldoveni pe arena internationala. ACCESUL DIRECT ca tara la marile competitii STIMULEAZA talentele. Sportivii inaintea altora au inteles oportunitatile enorme ce s-au deschis de cand Moldova este stat independent, unul din cele circa 200 de state ale lumii. Cine s-a mai gandit vreodata ca la Roma, in capitala Italiei, moldovencele, urmase ale geto-dacilor liberi sa urce pe podiumul invigatorilor! - Naste si la Moldova oameni.

-1 (1 vot)
Dănănae Dumitru
14.02.2020, 15:45:08

vaniok pai asta e dovada ca in urss pamintul nostru a fost cotropit, dar moldovenii erau ca robii rusilor, neavind posibilitate sa se dezvolte si sa se ocupe cu sportul fiindca munceam la fabricile si intreprinderile rusilor, avind leafa numai sa nu moara de foame. traind cu multi copii in o cameruta in camin, ori la chirie la rusi. rusii veniti din siberia primeau apartament fara nici un rind. ce fel de campioni si recorduri sportive asteptai tu.