Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Aureliu Ciocoi spune că interdicţia de a ieşi în parcuri nu-şi are locul şi promite că va fi revizuită

0
6 Apr 2021 09:18:01
Autor: Iurii Botnarenco

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a recunoscut, după şedinţa Centrului unic de comandă a stării de urgenţă, că în dispoziţia nr. 1 a Comisei pentru Situaţii Excepţionale (CSE) a fost admisă adoptarea unui punct care a dus la anumite neînţelegeri în societate. Este vorba despre interdicţia de a efectua plimbări în parcuri, păduri, zone de agrement, transmite IPN.

Potrivit lui, astfel de restricţii îşi au locul când se impune izolarea toată a populaţiei la domiciliu şi promite că la următoarea şedinţă a CSE va fi revizuit acest punct.

„Recunosc, ca preşedinte al Comisei Situaţii Excepţionale, că a fost o acţiune nu foarte bine gândită, în situaţia în care municipiul Chişinău, oraşul Bălţi, şi în general Republica Moldova nu cade sub incidenţa blocajului, carantinei, sau mai nou lockdown-ului”, a adăugat Aureliu Ciocoi.

Parlamentul a decis, în data de 31 martie, să instituie stare de urgenţă în Republica Moldova pentru 60 de zile, în perioada 1 aprilie – 30 mai. A doua zi, Comisia Naţională pentru Situaţii Excepţionale a instituit regim special de circulaţie a persoanelor în Bălţi şi Chişinău. În ambele municipii se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei de la ora 23.00 până la 05.00, de pe 3 aprilie. Excepţii fac deplasările în interes profesional, cele pentru asistenţă medicală sau achiziţionare de medicamente. De asemenea, Comisia a interzis circulaţia şi aflarea persoanelor în spaţii publice: parcuri, terenuri de joacă, terenuri sportive şi zone de agrement, iar toţi cei care se vor găsi în afara domiciliului sunt obligaţi să posede un act de identitate.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările