Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Averea preşedintelui Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova va fi verificată de Comisia Naţională de Integritate

0
24 Apr 2014 11:38:36
Autor: Adevărul Moldova
Preşedintele AŞM Gheorghe Duca. FOTO Tudor Iovu
Preşedintele AŞM Gheorghe Duca. FOTO Tudor Iovu

Membrii CNI au decis astăzi să verifice proprietăţile pe care le deţine Gheorghe Duca, ales în urmă cu o săptămâna în cel de-al treilea mandat consecutiv de preşedinte al AŞM, deşi legislaţia prevede doar două.

Potrivit portalului moldovacurata.md, CNI s-a autosesizat în urma unor materiale publicat pe jurnal.md, în care se spune că demnitarul nu şi-ar fi trecut toate averile în declaraţia de venituri şi proprietăţi pentru anul 2012.

”La capitolul venituri, Gheorghe Duca a indicat că a câştigat în 2012, împreună cu soţia, din salarii, pensii şi indemnizaţii 781.000 de lei. La categoria Venitul obţinut din înstrăinarea bunurilor mobile şi imobile academicianul nu declară nimic, deşi datele de la Cadastru arată că pe 29 iunie 2012 a vândut o casă cu trei niveluri situată pe strada Valea Dicescu din sectorul centru al Capitalei”, se spune în articolul publicat de jurnal.md.

Solicitat de Moldova Curată, Gheorghe Duca a spus că nu are nimic împotriva unui control. „Nu am ascuns nimic. Nu este pentru prima dată când sunt verificat. Toate proprietăţile şi veniturile le-am declarat în conformitate cu legea. Da, am vândut, am cumpărat, dar am declarat totul. Acuzaţiile au apărut în timpul campaniei pentru alegerea preşedintelui Academiei de Ştiinţe şi au urmărit denigrarea mea. Sunt insinuări şi minciuni”, a spus Gheorghe Duca.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările