Actualitate

articolul anterior articolul urmator

„Balena Albastră“ pune pe jar autorităţile. Ministerul Educaţiei a emis o circulară către directorii instituţiilor de învăţământ

1
18 Mar 2017 12:04:19
Autor: Dan Anghel
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Ministerul Educaţiei a emis o circulară către directorii instituţiilor de învăţământ privind acţiunile de prevenire a suicidului printre elevi, transmite IPN. Cadrele didactice sunt atenţionate să se autosesizeze dacă descoperă că elevul îşi ia rămas bun, inclusiv pe reţelele de socializare, sau dacă împarte obiecte de preţ: telefonul mobil, haine sau bijuterii.

Semne de alarmă sunt şi izolarea elevului de prieteni, absenţele tot mai dese de la ore, pierderea poftei de mâncare, interesul sporit pentru arme sau pentru pastile etc. În cazul în care cadrul didactic identifică semne de presuicid, este obligat să sesizeze autorităţile din domeniul protecţiei copilului.
 
Dacă în instituţia de învăţământ a avut loc o tentativă sau un caz de suicid se va crea un grup de gestionare a situaţiei, se va discuta cu familia pentru a determina conţinutul informaţiei care poate fi diseminată comunităţii pentru a evita zvonurile şi speculaţiile. La fel, se va lucra şi cu elevii ca aceştia să primească sprijin în exprimarea emoţiilor şi în identificarea copiilor care sunt cel mai afectaţi de situaţie.
 
Se vor omite acţiunile de intimidare a copiilor şi de învinuire a acestora pentru utilizarea reţelelor de socializare şi a internetului. De asemenea, se vor evita discuţiile despre situaţia altor copii care au devenit victime ale jocurilor online etc.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Radu Mircea
18.03.2017, 12:37:22

# Iote dom'le ca se sesizeaza Ministerul .... Remarcabil ... Din presa ... Nu stiu daca e numai parerea mea , da' de la rusi nu ne-au venit decit nasoale .

Modifică Setările