Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Bunicuţa care a escaladat muntele Kilimanjaro şi a ajuns în Cartea Recordurilor. „Am dansat tango la 4.000 de metri altitudine”

0
8 Feb 2016 15:35:42
Autor: Doina Stimpovschii
Bătrâna are 87 de ani şi este cea mai în vârstă persoană care a urcat pe muntele Kilimanjaro. FOTO siberiantimes.com
Bătrâna are 87 de ani şi este cea mai în vârstă persoană care a urcat pe muntele Kilimanjaro. FOTO siberiantimes.com

Angela Vorobiova, o fostă profesoară din Siberia, a devenit cea mai în vârstă persoană din lume care a escaladat muntele Kilimanjaro, urcând la o înălţime de 5.895 de metri, scrie portalul siberiantimes.com. Bătrâna de 87 de ani a cucerit „Acoperişul Africii” în memoria surorii ei şi spune că nu s-a gândit vreo secundă să se întoarcă din drum.

Angela Vorobiova a păşit pe vârful Uhuru de 5.895 metri, cel mai înalt vârf din Africa, pe data de 29 octombrie 2015. „Această dată nu a fost aleasă întâmplător. Ştiam despre musoni şi vremea rea din această perioadă a anului, dar a fost important să ajung în vârf anume în această zi. Cu 80 de ani în urmă i-am făcut o promisiune surorii mele, Lida, că o voi face pentru amândouă. Lida era mai în vârstă decât mine, s-a născut în 1923 şi a murit de pneumonie. A trăit doar 12 ani şi patru zile. Am iubit-o, iar 29 octombrie, ziua când am păşit pe vârful Uhuru, este ziua naşterii sale. Îi dedic ei acest traseu”, povesteşte bătrâna, fapta căreia a fost inclusă în Cartea Recordurilor.
Aceasta spune că cea mai dificilă etapă a fost escaladarea propriu-zisă a vârfului muntelui, notează sursa. „Am ajuns la o înălţime de 4.600 de metri deasupra nivelului mării. Atunci a început cea mai dificilă etapă, urcarea pe vârf, care ne-a luat 13 ore. Nu m-am gândit niciodată să mă întorc din drum. La o altitudine de 4.000 de metri, am dansat chiar tango cu ghidul nostru, iar la 5.000 de metri am văzut răsăritul. Un răsărit de soare deasupra norilor. Cu adevărat impresionant. Mi-am pierdut vocea şi nu am putut vorbi, dar să mă întorc? Nu!”, îşi aminteşte Angela Vorobiova. Bătrâna a fost însoţită pe parcursul întregii călătorii de fiica sa, dar şi de echipa unei agenţii de turism care i-au monitorizat starea de sănătate.
 
Kilimanjaro este cel mai înalt munte din Africa, se află la graniţa ce desparte Tanzania de Kenya şi întruneşte toate zonele climato-vegetale ale Globului. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările