Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova începe pe 2 martie. O parte din vaccinurile donate de România vor ajunge în Transnistria

0
1 Mar 2021 17:28:29
Autor: Iurii Botnarenco
Vaccinurile AstraZeneca care au fost donate de România
Vaccinurile AstraZeneca care au fost donate de România

Autorităţile din Sănătate din Republica Moldova au anunţat că vaccinarea împotriva COVID-19 începe marţi, 2 martie. Primele persoane vaccinate vor fi lucrătorii medicali din secţiile de terapie intensivă şi din secţiile cu profil COVID.

Campania de vaccinare este posibilă datorită României, care a donat Republicii Moldova 21.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, produse de AstraZeneca, din totalul de 200.000 de doze promise.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat că 1.800 de doze de vaccinuri din cele oferite de România vor fi distribuite în Transnistria.

Autorităţile au precizat că vaccinul AstraZeneca se administrează în două doze, în intervalul de două săptămâni. Vaccinul AstraZeneca este recomandat tuturor personalor peste 18 ani. Administrarea vaccinului va preveni formele grave de boală.

În zilele următoare ar urma să ajungă şi un alt lot de vaccinuri, oferite prin intermediul platfomei COVAX.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările