Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Care este situaţia în Chişinău ca urmare a ploilor puternice

0
29 Sep 2020 12:49:24
Autor: Iurii Botnarenco

Primăria municipiului Chişinău informează că serviciilor municipale specializate sunt antrenate în sectoarele capitalei, pentru a lichida situaţiile problematice, cauzate de aversele puternice din prima parte a zilei, când volumul precipitaţiilor căzute constituie 15 - 49 litri/m² (Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat).

Totodată, itinerarul anumitor rute de troleibuz a fost modificat temporar, în legătură cu acumularea cantităţilor mari de apă. Sunt afectate rutele: nr. 1, 5, 7, 8, 13, 16, 20, 21, 22, 23, 25 şi 31.

Până la ora 12.00 s-au înregistrat situaţii problematice pe unele străzi, din cauza acumulărilor de apă.

În prezent, Î.M. Regia „Exdrupo" intervine în toate sectoarele Capitalei, la curăţarea grilajelor şi la salubrizarea gurilor de captare a apelor pluviale, unde lucrează peste 70 de muncitori şi cca 30 de autospeciale şi utilaje. De asemenea, sunt curăţate mecanizat străzile şi rondurile de la intersecţii.

De asemenea, în comun cu echipajele poliţiei capitalei, se intervine la securizarea şi dirijarea circulaţiei rutiere. În prezent circulaţia transportului este sistată pe str. Uzinelor intersecţie cu Negreşteni şi pe str. Meşterul Manole direcţia de la Voluntarilor spre Vadul lui Vodă.

Din cauza debitului mare de apă, pe anumite porţiuni de drumuri, au fost scoase capacele de la fântânile de vizitare a apelor pluviale de pe carosabil.

Municipalitatea face apel către cetăţeni, în perioada cu precipitaţii abundente, să fie prudenţi şi să evite după posibilitate ieşirile în oraş.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările