Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Cât l-a costat pe prim-ministrul interimar al R. Moldova tratamentul la domiciliu pentru COVID-19: „Am avut un şoc când am văzut suma”

2
15 Jan 2021 13:42:03
Autor: Iurii Botnarenco

Prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Aurel Ciocoi, a declarat că a avut „un şoc” când a văzut suma pe care trebuie să o scoată din buzunar pentru a procura medicamentele necesare pentru a se trata de COVID-19.

„Chiar m-am întrebat: ce se întâmplă cu cetăţenii noştri care sunt pensionari şi care nu au un venit mai mult decât mediu. Doar un medicament necesar care a fost administrat o lună m-a costat 3.500 de lei. Per total, costul tuturor, pentru că a fost infectată şi soţia şi a fost necesar să procurăm medicamente pentru ambii, s-a ridicat sub 7.000 de lei, ceea ce este foarte mult. Îmi pare rău să recunosc, suntem într-o economie de piaţă unde companiile farmaceutice dictează preţurile”, a declarat Aurel Ciocoi.

Premierul a subliniat că ar vrea să discute problema preţurilor la medicamente în cadrul unei şedinţe de Guvern, pentru că există „elemente speculative”. EL susţine că preţul la medicamentele necesare pentru tratarea COVID-19 a fost ridicat semnificativ şi nejustifcat.

Ciocoi a mai spus că atunci când s-a infectat pentru prima oară de COVID-19, în august 2020, a plătit 450 de lei pentru medicamentul care acum l-a costat 3.500 de lei.

„E aproape de zece ori majorarea preţurilor. Ceva este în neregulă. Sunt elemente speculative pe piaţa farmaceutică”, a adăugat Ciocoi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Utilizator Adevărul
15.01.2021, 15:04:30

Comentariu considerat abuziv.

Vasile Naftuli
15.01.2021, 18:09:56

90 % din reclamele TV radio sunt pentru medicamente. Medicamentul necesar ar trebui prescris de către un medic, nu luat în baza unei reclame.

Modifică Setările