Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Cauză penală cu privire la achiziţionarea celor 31 de autobuze pentru Chişinău. Reacţia lui Ruslan Codreanu

0
10 Sep 2019 17:24:45
Autor: Iurii Botnarenco

Oamenii legii au intentat o cauză penală în privinţa procedurii de achiziţie a celor 31 de autobuze pentru Capitală. Ofiţerul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei, Mariana Beţivu, a declarat pentru IPN că este vorba despre o cauză penală intentată pentru „abuz de putere sau abuz de serviciu”. Mariana Beţivu a menţionat că alte detalii cu privire la acest caz urmează să fie prezentate în timpul apropiat, transmite IPN.

Fostul primar interimar al Capitalei Ruslan Codreanu a venit cu o reacţie la acest subiect, menţionând că sunt „instrumente de presiune folosite de unii în perioada electorală”. Dezminţind informaţiile din presă, Codreanu spune că nu a participat la elaborarea caietului de sarcini şi nici membru al grupului de lucru privind achiziţia autobuzelor nu a fost. Potrivit lui, autoritatea contractantă este Parcul Urban de Autobuze.

Cele 31 de autobuze noi au costat municipalitatea 78 de milioane de lei. Noile unităţi de transport au ajuns la Chişinău în luna februarie a anului curent. În spaţiul public au apărut discuţii despre suspiciuni că un intermediar a cumpărat autobuzele şi le vinde municipiului Chişinău, diferenţa de bani punând-o în buzunar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările