Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Sechestru de peste 300 de milioane de lei pe capitalul statutar al „Air Moldova”

0
23 Sep 2019 11:56:38
Autor: Iurii Botnarenco

Sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei a fost aplicat în  cadrul unui dosar în care este instrumentată infracţiunea de spălare de bani în proporţii deosebit de mari la privatizarea ÎS „Air Moldova”, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Centrului Naţional Anticorupţie, se menţionează că este vorba despre un şir de tranzacţii fictive, care au condus la privatizarea companiei aeriene. Pentru a evita riscurile de înstrăinare a patrimoniului companiei, s-a decis aplicarea sechestrului pe capitalul statutar al întreprinderii, în valoare de 301,6 milioane de lei.

Igor Dodon a declarat joi, 12 septembrie, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate (CSS), că „statul va întreprinde toate acţiunile legale pentru întoarcerea companiei Air Moldova în proprietatea statului”.

Amintim că preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind privatizarea şi concesionarea proprietăţii publice, deputatul Igor Munteanu, a declarat recent că privatizarea companiei „Air Moldova” a fost un exerciţiu ineficient, netransparent şi ilegal, scopurile privatizării nefiind atinse. 
 
În anul 2018, compania Air Moldova a devenit cea de a zecea bază a companiei aeriene Blue Air. Valoarea tranzacţiei de privatizare a fost de 1,2 miliarde de lei, din care 50 de milioane de lei au fost vărsate în bugetul de stat al Republicii Moldova, restul urmând a fi folosiţi pentru stingerea datoriilor acumulate de Air Moldova.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii