Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Ce spune Igor Dodon despre decizia Interpolului în privinţa lui Vlad Plahotniuc

2
25 Jul 2020 08:36:37
Autor: Dan Anghel

Decizia Interpolului de a nu-l anunţa pe fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, în căutare internaţională este „stranie”. Comentariul vine din partea preşedintelui Igor Dodon, care consideră că această decizie ar fi în interesul Statelor Unite ale Americii şi că americanii l-ar pregăti pe Vlad Plahotniuc pentru alegeri în Moldova, transmite IPN.

Totodată, el consideră că, dacă nu era în SUA, fostul lider democrat, demult era adus acasă, „dacă era în altă ţară în care se spune că sunt regimuri totalitare”, a declarat preşedintele în cadrul unei noi emisiuni „Preşedintele răspunde”.
 
Procuratura Generală a anunţat vineri, 24 iulie, că Interpol a refuzat includerea fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc, în lista persoanelor anunţate în căutare internaţională şi a decis radierea datelor acestuia din bazele de date ale organizaţiei.
 
De asemenea, preşedintele a declarat că deputatul Ştefan Gaţcan încă mai beneficiază de pază de stat. În cadrul emisiunii, el a spus că nu ştie dacă acesta a fost bătut, aşa cum au declarat mai mulţi deputaţi, „dar acesta a reuşit să intre în plasa Candu-Şor, deoarece este o persoană neexperimentată în politică”. Igor Dodon mai spune că PSRM „a ieşit bine” şi a avut de câştigat din toată această situaţie.
 
Deputatul Ştefan Gaţcan, a anunţat, pe 30 iunie, anul curent, că părăseşte fracţiunea PSRM şi aderă la Grupul Pro Moldova. Peste o zi, deputatul a anunţat că rămâne în PSRM şi că renunţă la mandatul de deputat. În următoarea zi, după mai multe declaraţii în spaţiul public privind sechestrul lui Ştefan Gaţcan, acesta a apărut într-un video, plasat pe pagina sa de Facebook, în care spunea că este bine, dar va lipsi o anumită perioadă pentru că are nevoie de reabilitare. Ştefan Gaţcan a părăsit teritoriul Republicii Moldova, informaţie confirmată şi de autorităţile române. La circa o săptămână, Ştefan Gaţcan şi familia sa au revenit în Republica Moldova. Deputatul şi-a retras cererea de demisie din funcţia de parlamentar, rămânând în rândurile PSRM.
 
În altă ordine de idei, Igor Dodon, s-a referit la mandatul de arestare în Federaţia Rusă pe numele primarului de Bălţi, Renato Usatîi. În opinia sa, de acest subiect trebuie să se ocupe Procuratura Generală, iar dânsul nu va interveni în acest proces.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Markos General
26.07.2020, 19:18:37

Sunt citeva aspecte in legatura cu aceasta situatie: 1) Plajotniuc a anticipat ca va ajunge in astfel de situatie si a uns generos rotitele la Interpol - presa din Germania a scris despre tot felul de favoruri organizate de P. pentru reprezentantii de virf ai Interpolului. Mult timp reprezentantul RM la Interpol era omul de legatura personal) al lui P. I nsasi Interpolul are o pata mare pe reputatia sa dupa ce fostul Presedinte al Interpolului a fost condamnat in China pentru coruptie; 2) Plahontiuc a reusit sa faca conexiuni solide cu serviciile secrete din occident in special cu cele americane si, bineinteles , cele din Romania - era initial omul lor , si acestia nu au nici un interes sa-l dea pe miinile rusilor (adica lui Dodon) - P. is a sun of bitch, but he he our sun of bitch, Totusi, daca puterea de la Chisinau nu ar fi sub controlul total al rusilor si ar exista un sistem de drept cit de cit credibil, occidentalii l-ar extrada pe P. - el a jucat "seca" prea mult cu ei si a reusit sa-i irite pe toti. Talentat om....

Dănănae Dumitru
26.07.2020, 20:40:12

dodon trebuie dat in cautare

Modifică Setările