Actualitate

articolul anterior articolul urmator

CEC solicită Curţii de Apel anularea înregistrării Innei Popenco

0
21 Oct 2016 04:04:23
Autor: Dan Anghel
FOTO www.zgd.md
FOTO www.zgd.md

Comisia Electorală Centrală a admis, cu opt voturi pro şi o abţinere, sesizarea candidatei independente Silvia Radu care a cerut anularea deciziei de înregistrare în cursa electorală pentru prezidenţialele din 30 octombrie a candidatei Partidului Ravnopravie/Partidul Şor, Inna Popenco. Actele urmează să fie transmise în instanţa de judecată pentru pronunţarea deciziei, transmite IPN.

Silvia Radu a acuzat că Inna Popenco şi reprezentanţii săi au desfăşurat o acţiune electorală în sectorul Râşcani al capitalei, unde a oferit alegătorilor cartele de reducere pentru un magazin social ce urmează a fi deschis în curând.
 
Reprezentanţii Innei Popenco au declarat că nu a fost vorba de o acţiune electorală şi că iniţial candidata nici nu participat la eveniment, ci a venit doar după ce participanţii au fost abordaţi de poliţie.
 
Membrul CEC, Iurie Ciocan, a spus că, dacă o astfel de cartelă este eliberată în timpul campaniei electorale, cu anumite promisiuni privind beneficii imediate sau pe viitor, atunci această acţiune poate fi calificată drept tentativă de corupere a alegătorilor.
 
Curtea de Apel are la dispoziţie cinci zile pentru a de expune pe acest caz. Decizia instanţei de apel va putea fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie. Dacă magistraţii vor decide excluderea Innei Popenco din cursa electorală, la alegerile din 30 octombrie vor rămânea zece concurenţi electorali.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările