Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Cei 180 de moldoveni blocaţi pe aeroportul din Praga vor reveni acasă

0
3 Apr 2020 13:40:35
Autor: Iurii Botnarenco

Cei 180 de cetăţeni moldoveni, care urmau să zboare la Chişinău cu o cursă charter din Cehia, dar au rămas blocaţi pe aeroportul din Praga, vor reveni acasă. O spune ministrul de Externe, Oleg Ţulea, citat de IPN.

Potrivit ministrului, blocarea moldovenilor pe aeroportul din Praga „nu a fost o problemă creată de MAEIE, nu a fost o problemă creată de Guvern”. Dar cetăţenii vor fi ajutaţi să ajungă acasă.

Ieri s-a discutat cu ministrul ceh de externe şi cu misiunea diplomatică a Republicii Moldova din Praga pentru a găsi soluţii de cazare şi hrană pentru moldovenii blocaţi la aeroport, a mai spus ministrul.

Oleg Ţulea precizează că pentru acest zbor, la fel ca şi în cazul zborului din Paris, agentul economic a vândut bilete fără a fi autorizat de Comisia pentru Situaţii Excepţionale. „Nu vreau să cred, dar ceea ce se întâmplă mă face să cred că lucrurile sunt organizate cu rea intenţie”, a declarat Oleg Ţulea.

Pe 30 martie, 220 de moldoveni au rămas blocaţi pe Aeroportul din Paris, după ce cursa charter la care au procurat biete nu a fost autorizată. După mai bine de 24 de ore petrecute pe aeroport, pasagerii au ajuns acasă cu curse charter autorizate.

https://www.ipn.md/ro/180-de-moldoveni-blocati-pe-aeroportul-din-praga-vor-7967_1072658.html
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii