Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Cei şase tineri care au agresat doi studenţi în Scuarul Catedralei din Chişinău riscă până la cinci ani de închisoare

0
12 Dec 2019 16:10:22
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol
FOTO simbol

Cei şase tineri care au agresat doi studenţi ai unui colegiu din Chişinău, în luna octombrie curent, în scuarul Catedralei Mitropolitane, riscă amendă sau până la cinci ani de închisoare.

Inculpaţii au vârsta cuprinsă între 16 şi 32 de ani, patru dintre ei sunt angajaţi la muncă, iar unul din ei a fost anterior condamnat pentru furt. 

Infracţiunea a fost comisă aproape de miezul nopţii, în data de 24 octombrie 2019. Tinerii traversau scuarul, după ce au sărbătorit ziua de naştere a unuia din ei, unde au consumat alcool. În preajmă se aflau cele două victime, care ieşise seara la o plimbare cu bicicletele, iar în acele momente se odihneau, înainte să plece spre casă.
 
„Motivul” faptei comise a fost observaţia pe care le-ar fi făcut-o victimele, atunci când cineva din cei şase a fluierat. Aceştia s-au apropiat de victime, i-au numit cu cuvinte necenzurate, iar atunci când cei doi au decis să evite escaladarea situaţiei şi să plece acasă, au fost şi agresaţi fizic, iar unul din ei s-a ales cu comoţie cerebrală.
 
Ulterior, procurorii au studiat probele colectate de oamenii legii şi au trimis în judecată dosarul de învinuire a acestora pentru infracţiunea de huliganism: fapte intenţionate care au încălcat grosolan ordinea publică, însoţite de aplicarea violenţei, care s-au deosebit prin cinism şi obrăznicie deosebită. Potrivit legii, huliganismul comis de două sau mai multe persoanei, se pedepseşte cu amendă, pentru fiecare persoană, în mărime de la 37.500 lei la 67.500 lei sau cu închisoare de până la 5 ani.
 
Inculpaţii au vârsta cuprinsă între 16 şi 32 de ani, toţi în afară de doi sunt angajaţi la muncă, iar unul din ei a fost anterior condamnat pentru furt. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările