Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Centrele comerciale din R. Moldova îşi vor relua activitatea în zilele de weekend, deşi situaţia epidemiologică rămâne a fi una alarmantă

0
5 Mar 2021 17:36:34
Autor: Iurii Botnarenco

Centrele comerciale îşi vor lua activitatea în zilele de sâmbătă şi duminică, cu respectarea mai multor condiţii anti-epidemice. Decizia a fost luată de Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică vineri, 5 martie, transmite IPN.

Administratorii centrelor comerciale vor fi obligaţi să monitorizeze starea de sănătate a angajaţilor, să efectueze cu stricteţe termometria fiecărui vizitator şi să permită accesul acestora în incinta clădirilor doar cu purtarea măştilor de protecţie. Intrarea în magazine va fi restricţionată pentru persoanele care vor manifesta simptome de febră. La fel, persoanele vor fi admise în centrele comerciale în baza normativului 1 vizitator la 4 metri pătraţi din suprafaţa comercială liberă.

Guvernul precizează într-un comunicat de presă că noile norme ce vizează activitatea centrelor comerciale au fost discutate şi acceptate în prealabil de către reprezentanţi acestora.

Mai mulţi proprietari şi angajaţi ai Întreprinderilor Mici şi Mijlocii au protestat vineri, 5 martie, în centrul capitalei, nemulţumiţi de decizia Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică prin care le-a fost sistată activitatea în weekend. Ei consideră decizia discriminatorie, având în vedere că alte puncte de comerţ activează. CNESP a decis la 15 februarie sistarea activităţii centrelor comerciale sâmbăta şi duminica, începând cu 17 februarie, având în vedere situaţia epidemiologică nefavorabilă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările