Actualitate

articolul anterior articolul urmator

China a oferit Moldovei un lot de echipamente medicale de peste un milion de lei

0
9 Apr 2020 13:05:18
Autor: Redacţia Adevărul

Un lot de echipamente medicale, alcătuit din salopete de protecţie şi mănuşi medicale, a fost oferit Republicii Moldova de către Asociaţia pentru Cooperare Economică şi Tehnică China-Europa, la sediul Ambasadei Republicii Moldova la Beijing. Valoarea lotului este de 500 mii yuan, sau echivalentul a 1,3 milioane lei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Pan Feng, preşedintele Asociaţiei pentru Cooperare Economică şi Tehnică China-Europa, a menţionat că suportul acordat este confirmarea relaţiei de prietenie care există între Republica Moldova şi Republica Populară Chineză. Potrivit lui, ambele ţări au dat dovadă de ajutor reciproc în situaţia de criză în lupta sa cu pandemia globală actuală.

Ambasadorul Republicii Moldova în China, Denis Jelimalai, şi-a exprimat mulţumirea faţă de partea chineză „pentru gestul generos şi plin de compasiune pentru cei care se află în Republica Moldova pe prima linie în lupta cu virusul”.

Pe parcursul anului 2019, Asociaţia pentru Cooperare Economică şi Tehnică China-Europa a organizat în comun cu Ambasada Republicii Moldova în China două misiuni de afaceri în Moldova, la care au participat peste 15 companii chineze, interesate în potenţialul investiţional şi oferta de export a Moldovei.

https://www.ipn.md/ro/china-a-oferit-moldovei-un-lot-de-echipamente-medicale-7967_1072789.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii