Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Chişinăul anunţă despre reluarea zborurilor, începând cu 15 iunie

0
3 Jun 2020 18:11:48
Autor: Iurii Botnarenco

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să permită reluarea a curselor aeriene regulate de pasageri şi a charterelor regulate de pasageri, începând cu 15 iunie 2020, cu respectarea strictă a următoarelor măsuri de prevenire a răsp\ndirii infecţiei COVID-19.

Potrivit dispoziţiei Comisiei, Aeroportul Internaţional Chişinău va asigura:

- organizarea măsurilor de prevenire a infecţiei COVID-19 pentru pasageri şi angajaţi, în sălile de sosire şi plecare: verificarea temperaturii, ecrane de protecţie, echipament de protecţie personală, soluţii de dezinfecţie, distanţa socială;

- dezinfectarea încăperilor şi instalaţiilor în terminal, în conformitate cu recomandările Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică.

1.2. Operatorii aerieni naţionali şi străini vor asigura:

- respectarea măsurilor de prevenire a infecţiei COVID-19 de către personalul navigant şi pasageri;

- informarea pasagerilor privind respectarea măsurilor de prevenire a infecţiei COVID-19 înainte de zbor, în timpul zborului şi după aterizare;

- imprimarea şi distribuirea la bordul aeronavei a formularelor necesare a fi completate de către pasageri în timpul zborului.

1.3. Operatorii de deservire la sol (handling) vor asigura:

- transportarea pasagerilor din terminal, spre aeronavă şi vice-versa, fără reţineri nejustificate şi cu asigurarea normelor sanitare;

- dezinfectarea încăperilor şi suprafeţelor de contact, în conformitate cu recomandările Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică.

Autoritatea Aeronautică Civilă va pune la dispoziţia agenţilor aeronautici şi a autorităţilor publice, care activează pe aeroporturile internaţionale din Republica Moldova, materiale informative privind măsurile de prevenire a infecţiei COVID-19 pentru pasageri şi angajaţi, elaborate de autorităţile naţionale şi internaţionale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii