Actualitate

articolul anterior articolul urmator

„Codreanca“ la 40 de ani. Ce surprize au pregătit 600 de dansatori care vor evolua pe scena Palatului Naţional

0
14 Apr 2013 13:35:25
Autor: Virginia Dumitraş
Dansatorii de la „Codreanca“ repetă mişcările înainte de concert. FOTO Dumitru Goncear
Dansatorii de la „Codreanca“ repetă mişcările înainte de concert. FOTO Dumitru Goncear

Clubul „Condreanca“ împlineşte 40 de ani de existenţă. Cu această ocazie, astăzi  începând cu ora 17.00, 600 de dansatori vor prezenta un concert jubiliar.

Au mai rămas doar câteva ore până la eveniment, iar dansatorii fac ultimele pregătiri. „Sunt foarte emoţionată deşi dansez deja de un an şi jumătate la «Codreanca». Este un concert important şi sper că vom reuşi să avem o prestaţie frumoasă“, mărturiseşte Nicoleta Dumbrăveanu (14 ani), una dintre dansatoare. 

La fel de emoţionaţi sunt şi părinţii dansatorilor care-i urmăresc din sală sau din culise. „Fiica mea are 10 ani şi merge la cursuri din decembrie, iar astăzi va dansa pentru prima oară. Am foarte mari emoţii pentru ea, dar atât timp cât îi place cred că va reuşi să se afirme în acest domeniu“, spune Olga Gagauz, mama unei dansatoare.

„Disciplina este secretul nostru“

La rândul lor, soţii Gozun, fondatorii Clubului „Codreanca“ spun că reteţa succesului e simplă. „Pe parcursul acestor ani am obţinut multe premii la competiţii internaţionale. Secretul acestei reuşite sunt: disciplina şi munca“, a explicat Petru Gozun, preşedinte al Clubului Sportiv de Dans „Codreanca“. Totodată, Petru Gozun ne-a spus ce au pregătit tinerii pentru jubileu. „Concertul de astăzi este format din compoziţii premiate timp de 40 de ani. Este vorba de dansuri care au câştigat la campionate mondiale, europene. Astăzi vor dansa 600 de tineri dintre cei 1.000 pe care-i avem acum la «Codreanca».Au fost cusute şi costume speciale“, a mai spus Petru Gozun.

Totodată, Svetlana Gozun este increzătoare că oricare copil poate deveni un dansator bun. „În «Codreanca» suntem ca o familie care trece prin succese şi eşecuri, dar rămânem o familie unită. În acelaşi timp aş vrea să le spun părinţilor să aibă răbdare cu cei mici. Nu există copii care nu pot şi nu ştiu să danseze. Cel mai important e să vrea şi să aibă răbdare, restul vor face anternorii“, susţine Svetlana Gozun. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările