Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Liberalii reformatori au atacat în judecată decizia privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău

1
25 Oct 2013 12:11:47
Autor: Marina Lita
Judecătoria Buiucani va examina cererea de judecată depusă de liberalii reformatori FOTO Adevărul
Judecătoria Buiucani va examina cererea de judecată depusă de liberalii reformatori FOTO Adevărul

Şapte deputaţi liberali reformatori au atacat în judecată hotărârile Guvernului privind concensionarea Aeroportului Internaţional Chişinău, precum şi contractul încheiat cu firma UK Komaks, din Habarovsk.

„Reprezint interesele a şapte deputaţi liberali reformatori: Ion Hadârcă, Valeriu Saharneanu, Ion Bodrug, Vadim Cojocaru, Ana Guţi şi Vadim Vacarciuc, care au depus au depus o cerere de chemare în judecată“, a declarat Teodor Cârnaţ, reprezentantul legal al aleşilor poporului.

Acesta a menţionat că clienţii lui solicită instanţei să fie anulată hotărârea guvernului privind concensionarea Aeroportului Internaţional Chişinău.  „Pârâţi în acest caz sunt Guvernul Republicii Moldova, Agenţia Proprietăţii Publice şi compania UK Komaks“, a adăugat acesta.

„Prin această decizie, Executivul a încălcat Constituţia Republicii Moldova, dreptul la informaţie şi concurenţă liberă, nu a asigurat principiul transparenţei, a fost încălcată legea cu privire la transparenţa decizională. Executivul nu s-a consultat cu societatea când a adoptat actele normative, a mai fost încălcată legea cu privire la administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice, care spune că concesionarea se face numai prin concurs public“, enumeră juristul.

Cererea va fi analizată de Judecătoria Buiucani. „Vom vedea în instanţa de judecată cu ce probe se vor prezenta Guvernul Agenţia, şi compania rusă şi vă vom ţine la curent“, promite Teodor Cârnaţ.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Damian Florea
25.10.2013, 17:08:53

Reformatorii acum duc o lupta dupa electorat, o lupta pentru dividente politice, nimic mai mult. Pentru ca nu poti sa actionezi in judecata ceea ce isi renoveaza si modernizeaza infrastructura, iti creaza peste 1500 noi locuri de munca, creste numarul de pasageri si a companiilor low-cost, servicii calitative etc....

Modifică Setările