Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Condiţii noi de intrare în Italia pentru cetăţenii R. Moldova

1
26 Oct 2021 11:20:20
Autor: Iurii Botnarenco

Începând cu data de 26 octombrie, persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în Republica Moldova vor putea intra în Italia doar pentru motive de muncă, urgenţă absolută, nevoi de sănătate sau de studiu, întoarcerea acasă, la domiciliu sau reşedinţă. Se întâmplă după ce Republica Moldova a fost exclusă din „lista D”, printr-o ordonanţă a Ministrului italian al sănătăţii, transmite IPN.

Ambasada Republicii Moldova în Italia precizează că printre măsurile obligatorii la intrarea sau întoarcerea din Republica Moldova în Italia se numără completarea formularului digital de localizare. Este obligatorie prezentarea adeverinţei care confirmă efectuarea, în cele 72 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test diagnostic molecular sau antigenic, cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Nu se acceptă certificatele de vaccinare ca alternativă în schimbul testului.

O condiţie obligatorie este autoizolarea persoanelor la adresa indicată în Formularul de localizare a pasagerilor pentru o perioadă de zece zile cu informarea autorităţii sanitare teritoriale şi testării suplimentare la sfârşitul acestei perioade.

Copiii sub şase ani sunt scutiţi de efectuarea testului molecular sau de captură antigen.

Noile condiţii de călătorie vor fi valabile până la 15 decembrie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
26.10.2021, 16:40:29

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările