Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Condiţiile de selectare a medicilor rezidenţi din Republica Moldova care vor să facă practica la cea mai prestigioasă clinică din Israel

0
25 Mar 2014 12:11:40
Autor: Virginia Dumitraş
Rezidenţii vor
beneficia de un curs gratuit de limba ebraică FOTO: Arhivă
Rezidenţii vor beneficia de un curs gratuit de limba ebraică FOTO: Arhivă

A fost lansat concursul de selectare a medicilor rezidenţi din Moldova. Specialiştii care vor trece toate etapele de selectare vor obţine un contract de până la trei ani, în cadrul Centrului Medical Sheba, din Israel.

Candidaţii vor fi selectaţi în baza unui concurs de dosare. Cei interesaţi pot aplica pe site-ul shebafellowship. Specialiştii care vor trece toate etapele de selectare vor avea posibilitatea să facă un stagiu în Israel în domeniile: anestezie, cardiologie şi terapie intensivă.

Proiectul va acoperi toate costurile de cazare şi transport, plus un salariu lunar de 3.000 de dolari pe durata stagiului. Ulterior, beneficiarii vor trebui să revină acasă şi să lucreze în instituţiile medicale publice pentru o perioadă de cinci ani.

Acelaşi program acoperă cheltuielile pentru asigurare medicală a rezidenţilor moldoveni, dar şi de cazare. Burlacii sau cuplurile fără copii primesc un apartament cu o odaie, iar cuplurile cu copii primesc un apartament cu două odăi. Centrul Medical Sheba acoperă şi cheltuielie de transport şi asigurare de malpraxis.

Totodată, toţi participanţii vor beneficia de un curs gratuit de limba ebraică - noţiuni de bază, oferite de către Centrul Medical Sheba. Centrul Medical Sheba este cea mai mare clinică medicală din Israel şi Orientul Mijlociu şi se află în top 10 cele mai bune spitale din lume.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările