Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Consiliul Concurenţei din R. Moldova se disociază de informaţiile apărute în spaţiul public privind sancţionarea companiilor pe piaţa produselor petroliere

0
26 May 2022 16:07:40
Autor: Iurii Botnarenco

În contextul apariţiei în mass-media a unor informaţii cu privire la rezultatul presupus al investigaţiei ce vizează semnele încălcării legislaţiei concurenţiale pe piaţa produselor petroliere, Consiliul Concurenţei comunică următoarele:

Actualmente, Consiliul Concurenţei este la etapa de pregătire a actului administrativ. Urmare, Plenul Consiliului Concurenţei va adopta o decizie pe caz, care va fi un act administrativ public, pasibil controlului judiciar.

Până la momentul examinării proiectului de decizie în cadrul şedinţei Plenului Consiliului Concurenţei şi emiterii actului administrativ, nu poate fi cunoscut dacă, în urma aprecierii probelor acumulate, observaţiilor şi audierii părţilor, organul colegial decizional va constata sau nu existenţa unor încălcări ale legislaţiei concurenţiale în cazul examinat şi, respectiv, va aplica sau nu sancţiuni. Astfel, declaraţiile publice expuse de Preşedintele Consiliului Concurenţei cu referire la acest dosar din cadrul unei emisiuni televizate au fost rupte din context şi interpretate greşit de către unele surse mass-media. Mai mult decât atât, dumnealui expres a precizat că nu poate afirma la etapa aceasta, dacă companiile vizate „urmează a fi sancţionate”. Consiliul Concurenţei reiterează disocierea de orice informaţie pe caz apărută în spaţiul public până la adoptarea unei decizii în acest sens, legale şi motivate.

Amintim că presa a scris că preşedintele Consiliului Concurenţei spune că entitatea de monitorizare a corectitudinii preţurilor va emite în scurt timp o decizie privind sancţionarea companiilor de pe piaţa petrolieră care în urma unei înţelegeri de cartel au favorizat majorarea concomitentă a preţurilor.

Alexei Gherţescu spune că este vorba despre 6 companii petroliere, iar decizia de sancţionare ar putea fi emisă până la sfârşitul lunii iulie, notează IPN.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările