Actualitate

articolul anterior articolul urmator

UPDATE COVID-19 în R. Moldova. Nouă pacienţi au fost vindecaţi, iar alţi 18 ar putea fi externaţi săptămâna viitoare

0
27 Mar 2020 17:59:34
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol
FOTO simbol

Nouă persoane infectate cu COVID-19 au fost vindecate. Trei dintre acestea au fost deja externate pe parcursul zilei de 27 martie, iar alţi şase pacienţi vor fi externaţi pe 28 martie. Totodată, autorităţile au anunţat că alte 18 persoane sunt aproape de a fi externate, după ce primul test repetat la COVID-19 a arătat că pacienţii respectivi s-au tratat.

Cei 18 pacienţi urmează să mai fie testaţi o dată, iar dacă rezultatul va fi din nou negativ, aceştia ar putea fi externaţi în timpul apropiat.

În total, număr celor vindecaţi ar putea ajunge la 29, după ce anterior alte două persoane au fost vindecate.

Amintim că numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească. Viorica Dumbrăveanu a anunţat că pe parcursul zilei de vineri, 27 martie, au fost confirmate alte 22 cazuri de infectare cu coronavirus, din 128 probe procesate. Patru cazuri sunt de import, iar alte 18 sunt de transmitere locală. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 199.

Pe 18 martie, în Republica Moldova a fost înregistrat primul deces provocat de coronavirus. Femeia avea 61 de ani şi se afla de mai multe zile în stare extrem de gravă. De asemenea, de două zile pacienta era conectată la respiraţie dirijată.

Pacienta avea si alte boli cronice, precum diabet zaharat de gradul doi etc. Femeia a revenit recent din Italia, unde şi s-a infectat. Aceasta nu a respectat regimul de carantină şi ar fi infectat mai multe persoane cu COVID-19. În rezultat, localitatea ei de baştină, satul Bălceana din Hînceşti, a intrat în carantină, după ce au fost depistate şase cazuri de transmitere locală a noului virus.

Pe 27 martie s-a înregistrat al doilea deces. O femeie de 79 de ani, care a activat toată viaţa în calitate de medic în sistemul medical de asistenţă urgentă prespitalicească din Republica Moldova, a murit după ce a fost infectată cu COVID-19.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii