Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Creşte nivelul apei în Nistru

0
22 May 2019 17:04:30
Autor: Dan Anghel

Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează că, de astăzi şi până pe 29 mai, va creşte nivelul apei în râul Nistru, de la satul Naslavcea până în oraşul Dubăsari. Se întâmplă după ce Agenţia Resurselor de Apă din Ucraina a luat decizia de a mări debitul deversărilor apei din lacul de acumulare Dnestrovsc, pe râul Nistru, până la 1.100 de metri cubi pe secundă.

Solicitat de IPN, vicedirectorul Agenţiei Apele Moldovei, Radu Cazacu, a spus că, până astăzi, debitul deversărilor a fost de 700 de metri cubi pe secundă. Ca urmare a majorării acestuia, nivelul apei în râul Nistru va creşte cu un metru şi jumătate faţă de nivelul obişnuit, însă nu există risc de inundaţii. Digurile de protecţie rezistă până la un debit de deversare de 2600 de metri cubi pe secundă.
 
Pe râul Prut, debitul de deversare din lacul Costeşti-Stânca este acum de 400 de metri cubi pe secundă, iar digurile au capacitatea de a ţine 1000 de metri cubi de apă deversată pe secundă.
 
În această dimineaţă, posturile de tip debarcader „Cosăuţi-Iampoli” şi „Soroca-Ţekinovka” şi-au sistat temporar activitatea, din cauza ploilor din munţii Carpaţi, care au determinat creşterea nivelului apei în râul Nistru.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii