Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Cum Moldtelecom a rearanjat lista canalelor TV: Posturile din holdingul lui Plahotniuc au primele patru poziţii

5
26 Aug 2014 10:15:31
Autor: Ion Preasca
Moldtelecom este o companie controlată de stat
Moldtelecom este o companie controlată de stat

Compania de stat Moldtelecom anunţă că a decis să rearanjeze lista canalelor TV din pachetele de servicii. În consecinţă, televiziunea publică Moldova 1 a fost mutată de pe locul unu pe poziţia cinci, iar Prime a ajuns primul în grilă.

"Rearanjarea canalelor a fost efectuată în scopul facilitării accesului abonaţilor la canalele de acelaşi gen, tematică, limbă de difuzare şi popularitate. Sunt luate în considerare toate sugestiile abonaţilor, astfel ca să satisfacă cele mai exigente cerinţe", precizează într-un comunicat compania de stat Moldtelecom, care este unul dintre cei mai mari prestatori de servicii de televiziune prin cablu.

În urma deciziei Moldtelecom, de la 25 august postul public de televiziune a fost mutat de pe prima poziţie pe locul cinci, TV 7 a trecut de pe butonul trei pe butonul nouă în spatele Realitatea TV, Pro TV Chişinău de pe patru a ajuns pe şapte, iar Jurnal TV de pe cinci pe şase.

În schimb primele patru poziţii au fost oferite posturilor TV Prime, 2 Plus, Canal 3 şi Publika care sunt grupate în holdingul General Media Grup, controlat de structurile liderului democrat Vlad Plahotniuc.

Este adevărat că lista canalelor poate fi rearanjată de către fiecare abonat prin crearea listelor de canale favorite.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Erudit
26.08.2014, 11:02:36

Si ce, eu pot sa imi aranjez cum vreu canalele si la fel o pot face fiecare dintre telespectatori, iar acum as vrea sa va intreb se vinde bine Plahotniuc???, nu ratati nici o sansa sa il bagati in vreo stire cu toate ca niciodata nu ati adus vreun agrument precum ca ar avea vreo legatura cu aceste posturi,mereu doar structuri, sa auzit prin presa, vorbeste lumea, etc.....

Leonid Moldovanu
26.08.2014, 11:07:05

Si ce ma rog asa mare stire. Posturile date de televiziune sunt aranjate si rearanjate in functie de popoularitate si vizionarea acestora. Este un exercitiu tehnic care se face in orisice alt stat al lumii si nu inteleg de ce din acest subiect poti face o stire, sau poate doriti ca sa scoateti pe cineva intr-o tenta politica nu chiar favorabila ? trucuri ieftine nu alta.

Igor Lisenco
26.08.2014, 14:31:24

A-ha, atunci ce sa cred eu, care am Starnet? In grila lor pe primul post e TVM, al doilea Prime, si al treilea ProTV, al patrulea - Jurnal TV. Atuncil, imi este clar cu alegerile din toamna. Locul 1 - PLDM. Locul 2 - PDM. Locul 3 - PLDM+PL+bucata vanduta a PL. Locul 4 - PCRM şi toata haita de antimafisti, dodonisti si PaRusisti?

Eduard Frunza
26.08.2014, 15:50:24

Moldtelecom si-a rearanjat grila dupa comoditatea utilizatorilor, si sigur au tinut cont de raiting-ul si popularitatea acestor posturi cind au amenajat aceasta noua grila.

Gorescu vasile
26.08.2014, 16:36:23

Cred ca tine de fiecare operator sa-si gestioneze posturile tv in asa mod in chit sa atraga chit mai multi benefeciari de serviciile lor ,si daca se v-a demonstra o miscare tactica gresita atunci compania va fi taxata de proprii clienti ,dar cred ca mai degraba a fost elaborata in baza unor sondaje care nemultumesc concurentii

Modifică Setările