Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Curtea de Apel Bender a fost lichidată

0
3 Jun 2014 12:31:09
Autor: Anastasia Nani
Decizia a fost luată de membrii CSM. Foto: Arhiva Adevărul Moldova
Decizia a fost luată de membrii CSM. Foto: Arhiva Adevărul Moldova

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au susţinut unanim propunerea Ministerului Justiţiei de a lichida Curtea de Apel Bender. Iniţiativa a fost lansată acum o lună şi face parte din programul de optimizare a hărţii instanţelor judecătoreşti.

Atribuţiile acestei instanţe vor fi preluate de magistraţii Curţii de Apel Chişinău. Până atunci, însă, proiectul de lege urmează să fie examinat de Guvern şi, ulterior, să fie votat de către Parlament.

Acum câteva săptămâni, Ion Păduraru, secretarul general al Aparatului preşedintelui Republicii Moldova, declara în cadrul unui interviu pentru portalul Moldova Curată că „la această instanţă se formase un cuib periculos”.

Anterior, mai mulţi judecători de la Curtea de Apel Bender au ajuns în vizorul Procuraturii şi opiniei publice pentru nereguli admise în cadrul dosarelor pe care le aveau în gestiune. Nicolae Nogai, bunăoară, a fost acuzat de procurori că în 2011a legalizat înstrăinarea frauduloasă a acţiunilor de la Moldova Agroindbank. Judecătorul a fost însă achitat de instanţa de fond de la Căuşeni, fapt calificat de procurori drept „protejarea angajaţilor sistemului judecătoresc de către colegii acestora”.

Şi colega acestuia Aurelia Parpalac a ajuns în vizorul Procuraturii. Din cauza magistratei, conturile Primăriei Căuşeni au fost blocate, instituţia fiind obligată printr-o decizie de judecată să-i plătească 40.000 de euro, bani cu care Parpalac urma să-şi cumpere o locuinţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările