Curtea Constituţională a pasat analiza deciziei de concesionare a Aeroportului Chişinău instanţelor comune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea Constituţională a emis azi hotărârea privind constituţionalitatea concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău
Curtea Constituţională a emis azi hotărârea privind constituţionalitatea concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău

Preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, a declarat astăzi că verificarea constituţionalităţii hotărârii Guvernului privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău trebuie făcută de instanţele de drept comun.

Curtea Constituţională a decis astăzi că verificarea constituţionalităţii hotărârii de Guvern referitoare la aprobarea concensionării Aeroportului Internaţional Chişinău este de competenţa instanţelor de drept comun. 

„Se sistează procesul pentru controlul constituţionalităţii hotărârii Guvernului 321 din 30 mai 2013 cu privire la aprobarea concesionării întreprinderii de stat Aeroportul Internaţional Chişinău şi a condiţiilor concesionării lui, hotărârii Guvernului 780 din 4 octombrie 2013 cu privire la reconfirmarea concesionării activelor întreprinderii de stat Aeroportul Internaţional Chişinău, acestea fiind susceptibile controlului legalităţii de către instanţele de drept comun. Prezinta decizie este definitivă şi nu poate fi supusă niciunei căi de atac“, a spus preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase. 

Imediat după pronunţarea acestei hotărâri, liberal-reformatorul Ion Hadârcă a susţinut că va ataca decizia Guvernului conform instanţelor recomandate de Curtea Constituţională.

"Deciziile Curţii Constituţionale nu au un caracter care poate fi pus la îndoială. Vom ataca în instanţă. Există aceasta pistă indicată şi în decizia Curtii Constitutionale, nu avem decât să pregătim toate argumentele respective. Indiferent de rezultatul sesizării noi intenţionam să atacăm în instanţă. Aceasta prevede o serie de alte acţiuni, iar acestea au ca finalitate oprirea acestei concesionari, care ni se pare absolută hazardată, cu foarte multe încălcări ale legislaţiei", a spus Hadârcă.

„E regretabil faptul că CC a luat o aşa poziţie faţă de un obiectiv pe care-l considerăm de importanţă majoră pentru securitatea statului. Curtea nu a dorit să se implice în rezolvarea unei probleme importante pentru Republica Moldova. Referitor la paşii de mai departe, îi vom analiza la rece, după care îi vom anunţa public“, a susţinut şi deputatul comunist Igor Vremea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite