Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Ce spune Plahotniuc despre dosarul penal deschis în Rusia pe numele său

0
27 Jun 2019 08:23:32
Autor: Dan Anghel

Fostul preşedinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, susţine că dosarul penal deschis în Federaţia Rusă este una dintre ameninţările la adresa sa şi a familiei sale.

Într-o postare pe Facebook, liderul democrat menţionează că în aceste zile se fac presiuni din partea Moscovei şi în Moldova ca să i se fabrice „dosare peste dosare” şi ca mai mulţi oameni să facă declaraţii mincinoase împotriva sa, cu scopul final de a-l intimida.
 
„Toate aceste lucruri care apar în spaţiul public, dar şi cele care încă nu se vad, însă le cunosc, explică foarte clar motivul pentru care am hotărât să iau anumite măsuri de siguranţă în această perioadă”, spune Vlad Plahotniuc.
 
Fostul lider PDM, susţine că ceea ce ar trebui să îngrijoreze opinia publică din Moldova nu este persoana sa, însă ce urmează să se întâmple foarte curând cu ţara.
 
„Chiar dacă mă uit la toate acestea acum din afara politicii, nu înseamnă că nu-mi fac griji pentru moldovenii care aşteptau o schimbare în mai bine şi se vor trezi cu o ţară intrată şi mai tare sub ocupaţie străină”, spune acesta.
 
Vlad Plahotniuc susţine că Federaţia Rusă i-a deschis mai multe dosare despre fiecare a aflat din presă. Potrivit lui, acestea fie apăreau când erau alegeri, fie atunci când Republica Moldova, sub guvernarea Partidului Democrat, lua anumite decizii care nu erau pe placul Moscovei.
 
„Toate aceste dosare sunt fantezii şi încercări de a implica numele meu în nişte dosare care nu au absolut nicio legătură cu mine”, a conchis Vlad Plahotniuc.
 
Ministerul Afacerilor Interne al Federaţiei Ruse l-a pus miercuri, 26 iunie, sub învinuire, în lipsa acestuia, pe fostul lider al Partidului Democrat alMoldovei, Vlad Plahotniuc, dar şi pe persoana sa de încredere – sportivul de performanţă Constantin Ţuţu, fost deputat democrat. Învinuirea le-a fost înaintată pentru organizarea şi conducerea unui grup criminal. Totodată, cei doi sunt vizaţi în 28 de episoade de contrabandă şi comerţ de substanţe narcotice în proporţii deosebit de mari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii