Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Datele recensământului populaţiei au fost procesate în proporţie de 96%

0
21 Oct 2016 06:04:52
Autor: Dan Anghel
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Aproape 96% din chestionarele privind recensământul populaţiei şi locuinţelor din 2014 au fost procesate, a anunţat directorul general al Biroului Naţional de Statistică, Vitalie Valcov, în cadrul întrevederii cu prim-ministrul Pavel Filip, care a vizitat Biroul Naţional de Statistică (BNS), cu ocazia zilei profesionale a statisticienilor, transmite IPN.

Directorul BNS a declarat că până la finele lunii octombrie anul curent, adică cu două luni mai devreme decât termenul stabilit de Comisia Naţională pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2014, introducerea datelor în sistemul informaţional specializat urmează să fie finalizată. Ulterior, datele vor fi verificate şi pregătite pentru publicare, astfel încât până în luna martie 2017, să fie publicate rezultatele finale ale acestui recensământ.
 
Pavel Filip a opinat că procesele legate de realizarea Recensământului 2014 au fost tergiversate şi resursele financiare alocate în acest scop au fost folosite neraţional. Premierul a menţionat că ar fi fost mult mai eficient, dacă tehnologiile informaţionale moderne erau aplicate chiar de la primele etape ale recensământului. Şeful Executivului a constatat, cu regret, că unii conducători care au gestionat procesul de la bun început nu au înţeles că digitalizarea nu înseamnă introducerea manuală a datelor înscrise în chestionarele completate pe hârtie, ci utilizarea dispozitivelor corespunzătoare care ar economisi şi timp, şi resurse.
 
În acest context, Pavel Filip a dat asigurări că Guvernul va acorda o atenţie sporită domeniului pentru a-l moderniza cu adevărat şi pentru ca la următorul recensământ, care se preconizează să fie organizat în anul 2020, să nu se repete greşelile anterioare.„O societate nu se poate numi modernă daca nu îşi pune datele în ordine. Guvernul va acorda tot suportul pentru ca BNS să ofere date statistice calitative”, a declarat premierul.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările