Actualitate

articolul anterior articolul urmator

De la 1 septembrie, elevii nu vor mai avea acces în sălile de clasă cu telefonul mobil

2
25 Feb 2020 20:30:57
Autor: Iurii Botnarenco

Premierul Ion Chicu a anunţat că Guvernul va adopta o hotărâre prin care elevilor le va fi interzis, începând cu 1 septembrie 2020, să mai folosească telefoanele mobile în timpul orelor de clasă. Aceştia vor trebui să-şi lase telefoanele în locuri special amenajate, situate în afara sălilor de clasă.

Ion Chicu a precizat că s-a decis să fie luată această măsură ca urmare a mesajelor primite de la pedagogi, care s-ar plânge că elevii nu sunt suficient de atenţi la ore.

„Va fi necesar ca şcolile să se pregătească pentru asta. Pare simplu, dar trebuie să ai unde depozita acest telefon. Noi considerăm că prezenţa telefonului în timpul lecţiilor cumva afectează disciplina şi atenţia copilului”, a spus Ion Chicu la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mihai Radianu
26.02.2020, 12:06:41

Ca de fiecare data la noi se actioneaza pompieristic si fara logica! Obliga toti elevii cand icepe ora sa dea telefonul pe silent si asa rezolvi o problema! Daca apare o urgenta si elevul nu are telefonul la el cine raspunde? Nu fiti dobitoci si actionati cu capul nu cu curul cum faceti de obicei!

andipanda
26.02.2020, 13:13:08

Sa inteleg ca mata esti cetatean moldovean sau ce?