Actualitate

articolul anterior articolul urmator

De pe 26 aprilie se abrogă ora marţială impusă la începutul lunii în R. Moldova. Ce alte decizii au fost luate de CSE

1
22 Apr 2021 13:42:50
Autor: Iurii Botnarenco

Începând cu 26 aprilie, se abrogă ora marţială în Republica Moldova, potrivit căreia locuitorilor oraşelor Bălţi şi Chişinău le era restricţionată aflarea în afara domiciliilor în intervalul 23.00-5.00, interdicţie care a intrat în vigoare pe 1 aprilie curent. Decizia a fost luată la şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale (CSE) şi anunţată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, transmite IPN.

La un briefing de presă, premierul interimar a anunţat că, tot de pe 26 aprilie, se reia procesul educaţional în instituţiile profesionale tehnice şi cele superioare pentru realizarea stagiilor de practică, orelor practice şi a sesiunilor de evaluare care nu pot fi făcute la distanţă.

Altă decizie a CSE ţine de activitatea cultelor religioase. Întrunirile cu caracter religios, de pe 25 aprilie până pe 11 mai, se vor desfăşura în afara lăcaşelor de cult, adică în aer liber, cu menţinerea distanţei fizice şi respectarea măsurilor de prevenire şi control al infecţiei. „E o acţiune necesară în situaţia în care se aşteaptă un aflux puternic de enoriaşi în Duminica Floriilor, noaptea Învierii şi altele”, a argumentat premierul interimar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Traian Decebal
22.04.2021, 20:55:08

Dictatura mondiala condusa de masoni, ori mai bine zis de satana, a ajuns si in Moldova, poftim nu ai dreptul sa circuli, restrictii de a munci, a trai viata normala zi de zi, masoneria care nascocesc peste noapte diferite prostii, trebuiesc arsi pe rug...

Modifică Setările