Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Decanul Facultăţii de Drept de la USM şi un avocat, reţinuţi într-un dosar de corupţie

0
9 Oct 2018 15:39:37
Autor: Iurii Botnarenco

Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au efectuat percheziţii marţi, 9 octombrie, în biroul decanului Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Stat din Moldova, precum şi la oficiul şi domiciliul unui avocat, care este şi conducător al tezelor de doctorat, într-o cauză penală pornită pe faptul săvârşirii infracţiunilor de corupere pasivă şi activă, informează Procuratura Generală.

În rezultat, au fost reţinuţi decanul Facultăţii de Drept de la USM, Sergiu Brânză, precum şi coordonatorul de doctorat implicaţi în caz. Aceştia au fost escortaţi la sediul CNA pentru audieri.

Conform materialelor cauzei, avocatul, în calitatea sa de membru al comisiei de susţinere publică a tezelor de doctorat, instituite în cadrul Universităţii de Stat din Moldova, ar fi oferit decanului Facultăţii de Drept a USM, în luna august curent, în mai multe tranşe, mijloace băneşti ce nu i se cuvin.  

Membrul Comisiei de doctorat ar fi acţionat în interesul a doi studenţi doctoranzi, dar şi în interes propriu, deoarece urma să fie evaluat satisfăcător de către Consiliul Ştiinţific, dar şi remunerat pentru desfăşurarea calitativă a activităţii de conducător de doctorat. 

Decanul Facultăţii, în schimbul banilor, urma să faciliteze susţinerea tezelor de doctorat de către cei doi doctoranzi.

În urma descinderilor efectuate, procurorii şi ofiţerii anticorupţie au ridicat mijloace tehnice, purtători de informaţie şi mai multe teze de doctorat. 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările