Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Decis! Cimitirele din Chişinău vor fi închise de Paştele Blajinilor

0
6 Jun 2020 10:10:24
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică Municipală a decis că cimitirele din Chişinău rămân închise în zilele de sâmbătă, duminică şi luni, zile în care are loc Paştile Blajinilor. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Ceban, care a menţionat că „această decizie este una corectă, în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este în creştere.”

„Vorbind statistic: Doar în Cimitirul sf. Lazăr din Chişinău sunt 280.000 de morminte. Dacă cel puţin câte o persoană vine la fiecare mormânt, atunci avem riscul de a fi creat un mare focar, repet, în condiţiile în care, actualmente, cazurile de îmbolnăvire sunt în creştere. Plus, dacă cei prezenţi îşi vor împărţi pomeni, aşa cum este la noi la ortodocşi, riscul este extrem de mare”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Primarul a reiterat că, la ziua de astăzi, chiar dacă medicii sunt echipaţi, iar instituţiile medicale dotate, în cele 5 spitale strategice municipale sunt disponibile 191 de paturi.

„Dragi cetăţeni: Suntem un popor credincios şi în fiecare an mergem la mormintele răposaţilor şi nimeni nu invocă că ar trebui să fie altfel. Doar că, în acest an, întreaga omenire se confruntă cu o situaţie complicată, la care nu putem să rămânem indiferenţi, deoarece ne pasă. Este vorba de sănătatea celor dragi, mai ales că de Paştele Blajinilor, obişnuim să ne întâlnim cu familia şi nu trebuie să punem în pericol viaţa noastră, nici a celor apropiaţi nouă”, a mai spus Ion Ceban.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările