Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Decizia de desemnare a companiei ISUZU pentru livrarea a o sută de autobuze pentru municipiul Chişinău a fost anulată

0
25 Nov 2020 17:18:07
Autor: Iurii Botnarenco

Decizia prin care municipalitatea i-a atribuit contractul de achiziţii publice companiei ISUZU, pentru livraerea a o sută de autobuze pentru capitală, a fost anulată de Agenţia Naţională pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Hotărârea vine după ce alţi participanţi la licitaţie au contestat rezultatul, iar Agenţia a dispus reevaluarea ofertelor, transmite IPN.

Primăria capitalei a venit cu o reacţie, precizând că grupul de lucru responsabil de evaluarea ofertelor concursului privind achiziţionarea celor o sută de autobuze urmează să examineze hotărârea Agenţiei. Primarul general, Ion Ceban, a declarat că reprezentanţii grupului de lucru, precum şi alţi responsabili vizaţi în acest proces, urmează să se convoace pentru a identifica soluţiile necesare. 

„Am aflat cu surprindere că suntem puşi în situaţia să reevaluăm ofertele, în timp ce la nivel de municipalitate a fost respectată legislaţia în vigoare, iar procedurile privind desfăşurarea licitaţiei au fost transparente”, a menţionat edilul, citat într-un comunicat de presă.

Municipalitatea a lansat, la finele lunii iulie, concursul public privind achiziţionarea a o sută de autobuze pentru îmbunătăţirea serviciului municipal de transport pasageri. Suma prevăzută pentru lotul de unităţi noi este de 270 de milioane de lei. Deschiderea ofertelor licitaţiei a avut loc pe 10 septembrie. La concurs au fost depuse patru oferte din partea companiilor producătoare: MAZ (Belarus), BMC (România), ISUZU (Turcia), OTOKAR (Turcia).


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările