Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Demersul privind arestarea lui Ilan Şor nu a putut fi examinat

0
26 Jun 2019 17:52:47
Autor: Dan Anghel

Demersul procurorului privind arestarea deputatului Ilan Şor nu a putut fi examinat miercuri, 26 iunie, la Curtea de Apel Cahul, pe motiv că în instanţă nu s-au prezentat nici avocaţii contractaţi, nici cei din oficiu.

Solicitat de IPN, procurorul Andrei Băieşu a declarat că demersul este înaintat după ce Ilan Şor nu s-a prezentat la şedinţă, prin urmare a încălcat restricţiile impuse de către instanţa de fond la schimbarea măsurii preventive din arest la domiciliu în control judiciar.
 
Şedinţa a fost amânată pentru 19 iulie. Avocaţii din oficiu au solicitat timp pentru a face cunoştinţă cu materialele cauzei.
 
Contactat de IPN, avocatul lui Ilan Şor, Denis Ulanov, nu a răspuns la telefon. Un alt avocat al deputatului, Iulian Balan, are telefonul închis.
 
Într-o declaraţie remiă de Partidul Şor se menţionează că „astăzi, 26 iunie, actuala guvernare şi-a arătat adevărata faţă, desfăşurând acţiuni represive împotriva lui Ilan Şor”. „Într-o singură zi, au fost luate câteva decizii ale procurorilor îndreptate împotriva libertăţii şi drepturilor deputatului, lider al opoziţiei parlamentare, unul dintre martorii cheie în dosarul furtului bancar. Considerăm că toate aceste decizii nu sunt întâmplătoare. Cu toţii suntem martorii unei campanii denigratoare împotriva lui Ilan Şor”, se spune în declaraţia formaţiunii.
 
„Suntem siguri că sancţiunile împotriva politicianului, inclusiv a celor legate de bunurile sale, vor fi anulate în curând, ca fiind neîntemeiate. Nu avem nicio îndoială că dreptatea va triumfa, iar sancţiunile aplicate astăzi vor avea o evaluare politică şi juridică adecvată”, se mai spune în declaraţia Partidului Şor.
 
Procurorii anticorupţie au aplicat, astăzi, sechestru pe mai multe bunuri ale deputatului, în cadrul unui dosar pentru fraudă bancară. Sechestrul s-a aplicat pe automobile, terenuri, clădiri, cote sociale în întreprinderi care au fost recunoscute ca „părţi şi elemente responsabile de faptele incriminate”. Valoarea bunurilor nu este specificată.
 
În iunie 2017, Ilan Şor a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere. Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu şi plasat sub control judiciar până la pronunţarea sentinţei definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul, o decizie nefiind încă emisă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii