Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Descinderi la Poşta Moldovei şi la sediile Serviciului Vamal în cazul presupuselor scheme de contrabandă organizate de apropiaţii lui Plahotniuc

4
19 Jul 2019 10:19:02
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO simbol
FOTO simbol

Procuratura Generală s-a autosesizat în urma declaraţiilor fostului director al Autorităţii Aeronautice Civile din Moldova - MoldATSA, Sorin Stati, despre schemele de contrabandă cu alcool, ţigări şi anabolizante organizate de oamenii apropiaţi lui Vlad Plahotniuc. Procurorii anunţă că a fost iniţiat un dosar penal pe acest caz, iar grupul de urmărire penală efectuează, în acest clipe, deschinderi la sediile Poşta Moldovei şi Serviciului Vamal.

Scopul percheziţiilor este de a ridica actele confirmative şi documente de însoţire a coletelor şi mărfurilor (anabolizante şi cihlibar), expediate prin scheme de contrabandă peste hotarele ţării; de a identifica suporturi tehnice pe care sunt stocate informaţii electronice şi date (cod bară) acordate conform convenţiei UPU; documente de producere la Centrul de Prelucrare şi Transportare a Poştei etc.

Procurorii au comunicat că respectivul dosar penal a fost iniţiat de procurori pe 27 iunie 2019, în baza declaraţiilor făcute de fostul şef al Companiei de Stat „MoldATSA” în cadrul unei emisiuni televizate.

Grupul de urmărire penală este format din procurori de la Procuratura Generală, PCCOCS, Procuratura Chişinău, ofiţeri de urmărire penală din cadrul MAI şi ofiţeri de investigaţie SIS.

Fostul director al Autorităţii Aeronautice Civile din Moldova - MoldATSA, Sorin Stati, a făcut mai multe dezvăluiri despre schemele de contrabandă cu alcool, ţigări şi anabolizante organizate de oamenii apropiaţi lui Vlad Plahotniuc, începând cu anul 2009. Printre cei care coordonat nemijlocit schemele de contrabandă se numără ex-deputaţii PDM Constantin Ţuţu şi Constantin Botnari, Dorin Damir şi chiar şeful-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

BULAT ION
19.07.2019, 11:09:29

si cum s-ar spune se cauta mitza in apa, desi cu coruptia si hitia trebuie sa se inceapa din parlament aceasta lupta.

-2 (2 voturi)
Curchi Vasile
19.07.2019, 11:28:00

Lasati ca si pe timpul lui Filat si faceau scheme destule la vama....Maia nu vrea sa ne povesteasca despre asta???

-2 (2 voturi)
giulianni_007
19.07.2019, 13:10:18

Trolli pedisti Bulat si Curchi,comentati la subiect nu doar robotizat ce va dicteaza stapanii vostri!!!Ai vine randul si lui Plaha si la toti Pedisti nu schimbati absolut nimic cu gargara asta ieftina de trolling pe ziare !!!Puscaria ai asteapta pe 90% de PDM-isti !!!

giulianni_007
19.07.2019, 13:35:51

https://evz.ro/dw-moldova-sub-regimul-plahotniuc-taramul-desfraului-si-al-schemelor-de-neimaginat.html