Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Descoperire spectaculoasă: Cel mai lung tunel construit vreodată de traficanţii de droguri, care leagă Mexicul de SUA

0
30 Jan 2020 14:53:49
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO U.S. Customs and Border Protection
FOTO U.S. Customs and Border Protection

Autorităţile americane au descoperit recent un tunel clandestin folosit pentru traficul de droguri dinspre Mexic spre SUA. Construcţia este de-a dreptul impresionantă, tunelul aflându-se la o adâncime de circa 21 de metri şi având lungimea de 1,3 kilometri. Este cel mai lung tunel din istorie construit între Mexic şi SUA de către traficanţii de droguri.

Construcţia tunelului îşi are începutul în oraşul Tijuana, Mexic, într-o zonă industrială, în interiorul unei clădiri, iar capătul acestuia ajunge în oraşul San Diego, SUA. Presa americană scrie că ieşirea din tunel, pe partea SUA, era acoperită de câteva sute de saci cu nisip. 

În interior, tunelul are înălţimea de circa 1,7 metri şi lăţimea de aproximativ jumătate de metru. Oamenii legii spun că le-a luat câţiva ani investigaţia cu privire la tunelul clandestin. Aceştia nu cunosc cât timp le-a luat traficanţilor de droguri să construiască tunelul şi care ar fi costurile, însă estimativ construcţia s-ar ridica la câteva milioane de dolari. 

Tunelul era dotat cu ascensor, iluminare, sistem de ventilaţie, sistem de drenaj, o cale ferată etc. Autorităţile americane spun că în asemenea condiţii tunelul avea un potenţial enorm şi putea fi folosit pentru trafic de droguri, trafic de persoane sau trafic de arme şi muniţii.

Chiar dacă tunelul a fost în cele din urmă descoperit de către autorităţi, deocamdată, pe acest caz nu au reţinut niciun suspect şi nici nu a fost realizată vreo captură de droguri. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii