Actualitate

articolul anterior articolul urmator

Detalii referitor la dosarul penal privind achiziţionarea celor 31 de autobuze pentru Chişinău

0
11 Sep 2019 13:55:38
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Circumstanţele procesului penal în cazul celor 31 de autobuze denotă că la licitaţia pentru procurarea unităţilor de transport au fost depuse două oferte. Ulterior însă, în lipsa unor argumente obiective, unul dintre cei doi ofertanţi a fost descalificat. Respectiv, câştigătoare a fost desemnată o companie înregistrată într-o zonă a cărui jurisdicţie nu implementează standardele internaţionale de transparenţă, transmite IPN.

Se presupune că procedura de achiziţie publică a fost desfăşurată cu abateri de la legislaţia în vigoare, fiind aduse atingeri principiilor de bază ale achiziţiilor publice, precum utilizarea eficientă a banilor publici, tratament egal, imparţialitate, nediscriminare în privinţa unor ofertanţi şi operatori economici publici.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei, Mariana Beţivu, a declarat pentru IPN, că pe 12 august Direcţia generală urmărire penala a pornit cauza penală în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii prevăzute de articolul 327 din Codul Penal. Este vorba despre „abuz de putere sau abuz de serviciu săvârşită din interes material, în scopul realizării altor interese personale sau în interesul unei terţe persoane”.

Cauza penală a fost pornită pe faptul acţiunilor ilegale ale factorilor de decizie ai Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie a Primăriei municipiului Chişinău la achiziţionarea de către ÎM Parcul Urban de Autobuze a 31 de autobuze.

Cele 31 de autobuze noi au costat municipalitatea 78 de milioane de lei. Noile unităţi de transport au ajuns la Chişinău în luna februarie a anului curent. În spaţiul public au apărut discuţii despre suspiciuni că un intermediar a cumpărat autobuzele şi le vinde municipiului Chişinău, diferenţa de bani punând-o în buzunar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii